SEGRE

GUIA

Una investigadora de Tarragona crea un dispositiu per detectar el càncer de mama a través de l'orina

Una investigadora crea un dispositiu per detectar el càncer de mama a través de l'orina || Judit Giró, de 24 anys i de Tarragona

L’enginyera biomèdica de Tarragona Judit Giró, creadora de ‘The Blue Box’.

L’enginyera biomèdica de Tarragona Judit Giró, creadora de ‘The Blue Box’.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enginyera biomèdica de Tarragona de 24 anys Judit Giró ha desenvolupat un dispositiu biomèdic que permetria diagnosticar des de casa el càncer de mama a través d’una mostra d’orina. Així mateix, aquest nou instrument, denominat The Blue Box, ha servit a Giró per aconseguir el guardó internacional The James Dyson Award, dotat amb 35.000 euros.

És la primera vegada que aquests premis reconeixen un projecte espanyol en els seus quinze anys d’història. The Blue Box analitza determinats compostos presents a l’orina per detectar signes del càncer de mama.

Després d’uns minuts, porta a terme una anàlisi química de la mostra i envia els resultats al núvol, on executa un algoritme basat en intel·ligència artificial. Posteriorment els resultats es comuniquen a l’usuari a través d’una aplicació mòbil.

Llicenciada en Enginyeria Biomèdica per la Universitat de Barcelona, Giró va continuar la seua formació a Califòrnia per estudiar un màster. Va ser en el treball final d’aquest curs durant l’any 2017 quan es va decidir a fabricar aquest dispositiu, que fins al moment només ha estat provat en pacients que ja patien càncer de mama.

Actualment Giró es troba a l’espera que la Universitat de Califòrnia, on treballa, li permeti recollir mostres d’orina de persones abans que siguin diagnosticades per comprovar la capacitat real de diagnòstic de The Blue Box.

tracking