SEGRE

ESNOTICIA

El risc de rebrot baixa dels 200 punts per primer cop en dos mesos

A Catalunya, mentre que a Espanya ja se superen els 45.000 morts

El carrer Preciados de Madrid es va omplir de gent en el primer cap de setmana nadalenc.

El carrer Preciados de Madrid es va omplir de gent en el primer cap de setmana nadalenc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors epidemiològics són un clar reflex que la pandèmia a poc a poc va remetent a Catalunya, on ahir per primera vegada des del setembre el risc de rebrot va passar de ser molt alt a alt a l’aconseguir baixar dels 200 punts. En concret, l’índex de creixement potencial del virus es va situar en els 196, després de descendir 7 punts en vint-i-quatre hores. Paral·lelament el departament de Salut va notificar 561 nous positius i 36 defuncions més.

El que va repuntar, de manera lleu, va ser la taxa de propagació del virus, que es va situar en el 0,78. Així mateix va tornar a pujar la xifra de pacients Covid ingressats en centres hospitalaris, fins a situar-se en els 1.752, és a dir, 60 més que el dia anterior, dels quals 458 es troben a les UCI, tres menys que la vigília. Quant a la situació epidemiològica a Espanya ahir es van sobrepassar les 45.000 víctimes mortals després de sumar-ne 401 més a l’estadística. Malgrat aquesta trista dada, la taxa mitjana actual de contagis en els últims catorze dies va seguir reduint-se i es va situar en els 275,51 casos per cada 100.000 habitants. Els mateix va passar amb els contagis al notificar-se 19.979 casos nous aquest cap de setmana, dels quals els 1.959 van ser diagnosticats en les últimes 24 hores, en comparació amb els 5.008 de divendres.

Por a una tercera onada abans del Nadal La pandèmia deixa enrere el novembre, convertit en el mes, després de l’abril, amb més decessos a Espanya, que en ple descens d’una complicada segona onada ha d’afrontar ara el gran repte del Nadal. Les imatges que s’han vist aquest cap de setmana de les primeres aglomeracions nadalenques han fet saltar les alarmes per la por a una eventual tercera onada abans de l’arribada de les vacunes. Per això, i a l’espera que Govern central i comunitats acordin demà quines mesures adoptaran de cara a les celebracions nadalenques, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va fer una crida a la responsabilitat i al sentit comú per arribar a les celebracions mantenint els indicadors a la baixa.

tracking