SEGRE

El Regne Unit aprova la vacuna de Pfizer i BioNTech

Es converteix en el primer país del món en iniciar la vacunació de la població contra el coronavirus

Pfizer també sol·licita autorització per distribuir la seua vacuna a la UE

Pfizer també sol·licita autorització per distribuir la seua vacuna a la UEEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reguladors britànics han aprovat la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per l’empresa nord-americana Pfizer i el seu soci alemany BioNTech per al seu ús al Regne Unit. Amb el vistiplau de l’Agència Reguladora de Productes Sanitaris i Mèdics (MHRA, en anglès), el Regne Unit es converteix en el primer país del món en iniciar la vacunació de la població contra el coronavirus la propera setmana, segons va informar aquest dimecres el ministeri britànic de Sanitat. En els assajos clínics, dels quals es va informar en les últimes setmanes, la vacuna ha demostrat ser un 95 % efectiva i amb bons resultats per a totes les persones, tant joves com ancians.

"El Govern ha acceptat avui la recomanació de l’Agència Reguladora de Productes Sanitaris i Metges (MHRA) d’aprovar per al seu ús la vacuna contra la covid-19 Pfizer/BioNTech. Això segueix a mesos de rigorosos assajos clínics i una exhaustiva anàlisi sobre les dades per part dels experts de la MHRA", va assenyalar un comunicat divulgat pel Ministeri de Sanitat.

Els experts de l’organisme regulador "han conclòs que la vacuna compleix amb els estrictes nivells de seguretat, qualitat i efectivitat", va afegir la nota.

El ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, va dir aquest dimecres al seu compte de Twitter que "l’ajuda està de camí" i va agregar que la Sanitat britànica (NHS, en anglès) està preparada per "començar a vacunar a començaments de la propera setmana".

"El Regne Unit és el primer país del món que compta amb una vacuna aprovada clínicament per al seu subministrament", va agregar.

S'espera que l’anomenat Comité Conjunt sobre Vacunació i Immunització (JCVI, en anglès) publiqui la seua recomanació sobre quins grups seran els primers en rebre la vacuna, però s’espera que siguin els ancians i el personal sanitari.

El Regne Unit ha assolit un acord amb la farmacèutica Pfizer per a la compra de quaranta milions de dosi.

tracking