SEGRE

ESNOTICIA

El toc de queda es retardarà a la 1.30 les nits de Nadal i Cap d'Any

Per a la de Reis es fixa a les 23.00, perquè els comerços puguin tancar a les 22.00 || El Procicat decidirà avui o demà si dilluns s'inicia la fase 2 de desescalada

Imatge de controls dels Mossos d’Esquadra a Lleida pel confinament nocturn.

Imatge de controls dels Mossos d’Esquadra a Lleida pel confinament nocturn.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern permetrà retardar el toc de queda més enllà de les 22.00 hores durant les nits més assenyalades de les festes. Així doncs, la nit de Nadal i la de Cap d’Any s’estableix a les 01.30 hores, i la del 5 de gener, la de Reis, el confinament nocturn es demorarà fins a les 23.00 hores per facilitar l’activitat comercial fins a les 22.00. Pel que fa a la mobilitat, el pla de Nadal assenyala que els perímetres s’ajustaran en funció del tram de la desescalada. De fet, l’organisme preveu decidir entre avui i demà si dilluns Catalunya passa a la segona fase, sempre que les dades epidemiològiques de la Covid ho permetin.

Si com estava previst inicialment es fa aquest pas, el confinament municipal del cap de setmana passarà a ser comarcal a partir del divendres 11 de desembre des de les 06.00 hores i fins al dilluns dia 14 a la mateixa hora. En cas que el segon tram duri quinze dies, s’entraria a la tercera fase el 21 de desembre, quan s’aixecaria tot confinament perimetral de Catalunya, però l’Estat i les autonomies van acordar ahir mantenir-lo excepte per a reunions familiars els festius (vegeu més informació a la pàgina 8). Malgrat això, si el Govern prorroga l’actual tram fins al dilluns 14, la mobilitat quedaria afectada amb el perímetre comarcal per Nadal i Sant Esteve, ja que el 25 i 26 de desembre són divendres i dissabte.

En tot cas, es permetrà la tornada al domicili de les persones que es trobin fora de Catalunya. Tot això, tanmateix, complint les mesures de La Moncloa, és a dir, amb una prova PCR negativa si s’arriba des de fora de l’Estat.

tracking