SEGRE

La velocitat de contagi actual impedeix avançar de tram a la desescalada

En el conjunt de Catalunya l'Rt es troba en 0,92, per damunt del límit marcat de 0,90, i al pla de Lleida repeteix avui en l'1

Cribratge de covid al pavelló de Tremp.

La velocitat de contagi actual impedeix avançar de tram a la desescaladaEsmeralda Farnell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La velocitat de transmissió del coronavirus (Rt) a Catalunya ha tornat a pujar per tercer dia consecutiu i s'ha situat en 0,92, tres centèsimes més que ahir, i dos per damunt del límit marcat pel pla de desescalada del Govern per passar al tram dos el pròxim dilluns.

També el risc de rebrot (EPG), l'índex de creixement potencial de la pandèmia, que baixava a Catalunya des del 23 d'octubre, ha tornat a pujar per tercer dia consecutiu. Les dades epidemiològiques actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut confirmarien que s'ha trencat la tendència a la baixa de l'epidèmia i que tornen a rebrotar els casos després de l'obertura parcial fa 10 dies de bars, restaurants, gimnasos, cinemes i teatres.

Tanmateix, encara descendeix el nombre de persones hospitalitzades per covid a Catalunya, que aquest dijous és de 1.591, un total de 83 menys que la jornada prèvia, de les quals 438 es troben greus en la Unitat de Cures Intensives (UCI), onze menys que la vigília.

Al pla de Lleida, l'actualització de dades d'aquest dijous situa la velocitat de contagi en l'1, igual que ahir, i el risc de rebrot en 297 punts, sis menys que el dia anterior. Al Pirineu, l'Rt és de 0,99, una centèsima més que dimecres, i el risc de rebrot augmenta vuit punts, fins els 396.

D'altra banda, Salut ha notificat 119 nous casos confirmats de covid-19 a la província de Lleida –80 a les comarques de Ponent i 39 a les de muntanya–, fins a un total de 23.569 a tota la demarcació; mentre que el nombre de morts per coronavirus augmenta en tres persones –les tres al Pirineu– fins a un total de 484 defuncions comunicades a la província des de l'inici de la pandèmia.

tracking