SEGRE

ESNOTICIA

Tremp veu amb por el brot a la residència

Tres noves víctimes pel brot al centre Fiella, que suma vint defuncions des del dia 19 de novembre || Els veïns veuen positives les noves restriccions i viuen amb angoixa l'increment de casos

L’alcaldessa, Pilar Cases, davant un dels parcs infantils que s’han tancat.

L’alcaldessa, Pilar Cases, davant un dels parcs infantils que s’han tancat.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hem de reduir la mobilitat al màxim si volem doblegar la corba de contagis que tenim ara a Tremp.” Així de contundent es va mostrar l’alcaldessa de la capital del Jussà, Pilar Cases, en el primer dia de noves restriccions a la població arran de l’auge de casos en les dos últimes setmanes, que s’allargaran com a mínim fins al pròxim dia 14 de desembre. Va assegurar que les xifres no són bones però “poden ser pitjors” i això ens obligaria a un nou confinament més estricte per Nadal. Cada dia es detecten nous positius a Tremp, tretze entre dilluns i dimarts, i “poden ser molts més al final de la setmana”, va dir.

Va afegir que l’única manera de frenar aquests contagis és restringint la mobilitat i per fer-ho “tots hem de ser responsables”. S’hi suma el brot de la residència, que ahir va acumular tres noves defuncions i ja són vint els usuaris que han perdut la vida des del dia 19 de novembre. Hi ha 102 positius al geriàtric i 8 a l’hospital. S’ha traslladat vuit residents negatius a centres de la Pobla (6) i Guissona (2), i 32 treballadors també han donat positiu en Covid. Així mateix, tres dels positius del geriàtric estan molt crítics.

Fins al dia 14 tanquen parcs infantils, les classes de música són telemàtiques i se suspenen entrenaments

Por i angoixa. És el que molts dels veïns de la població deien que tenen davant la situació epidemiològica actual. “No sabem com ha passat però està clar que el virus és present i hem d’evitar riscos. No fer-ho serà irresponsable i ho lamentarem”, defensa Joan Sans. “Aquí tots ens coneixem i la majoria té algun familiar, veí o amic a la residència i és evident que les coses no s’han fet bé o es va valorar tard i malament el brot”, va dir en aquest sentit l’alcadessa. “Aquesta situació provoca ansietat i si és necessari augmentar les restriccions doncs que ho facin, no podem anar a més”, van afegir. Des del consistori van fer una crida a “sortir només el que sigui imprescindible de casa” i a participar en el cribratge massiu que es porta a terme durant la setmana, especialment els joves. S’han establert franges horàries per als alumnes de l’institut i per als titulars dels comerços. Cada dia es fan més de tres-cents tests d’antígens entre la població.

tracking