SEGRE

PREMIS SOLIDARITAT

Mollerussa entrega l'Ànima a Pere Casaldàliga

Reconeixement pòstum per la seua tasca social i humanitària al Brasil || Concedit pel consistori i el CIS Ángel Olaran

Josep Maria Pujol i Marc Solsona, ahir a Mollerussa.

Josep Maria Pujol i Marc Solsona, ahir a Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cinquè premi Ànima de Mollerussa reconeixerà l’obra social duta a terme pel bisbe Pere Casaldàliga, que va morir l’agost passat als 92 anys. Aquest reconeixement, que impulsa l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, vol reconèixer la tasca de Casaldàliga com a activista pels drets dels camperols i dels pobles indígenes del Brasil, així com el seu treball en favor del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic amb la defensa de la supervivència de l’Amazònia.

L’alcalde, Marc Solsona, i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, van donar ahir a conèixer el veredicte del jurat d’aquests guardons que, amb caràcter honorífic, tenen com a objectiu premiar la solidaritat tant en l’àmbit internacional així com al territori més pròxim.

Rebrà aquest premi l’associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga i el recollirà la neboda del religiós, Glòria Casaldàliga, en un acte que se celebrarà el divendres dia 11 al teatre L’Amistat, seguint les restriccions marcades en prevenció de la Covid-19 per la qual cosa tindrà aforament limitat.

Juntament amb Solsona i Pujol, són membres del jurat el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila.

tracking