SEGRE

DEFUNCIONS AVIACIÓ

Mor Chuck Yeager, el primer pilot que va creuar la barrera del so i que es va refugiar a Sort quan fugia dels nazis

El nord-americà Chuck Yeager va fugir dels nazis creuant el Pirineu i es va refugiar dos dies al Sobirà || Va passar a la història com el primer aviador a trencar la barrera del so el 1947

Yeager va ser aviador de combat.

Yeager va ser aviador de combat.ANNA FARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot nord-americà Charles Chuck Yeager, conegut per ser el primer home a trencar la barrera del so, ha mort als 97 anys. L’as dels pilots de combat de la II Guerra Mundial va fugir dels nazis des de França cap a Espanya creuant el Pirineu. El 2010, per retre homenatge a aquests herois del cel, Sort va organitzar un acte en el qual va estar present Yeager, que va visitar els llocs pels quals va passar durant el curt espai que va ser a la capital del Sobirà el març del 1944, després de dos dies detingut.

“Amb un profund dolor, he de comunicar-los que l’amor de la meua vida, el general Chuck Yeager, va morir just abans de les 9 pm ET. Una vida increïble ben viscuda, el pilot més gran dels Estats Units i un llegat de força, aventura i patriotisme seran recordats per sempre”, va informar ahir la seua esposa, Victoria Yeager.

Yeager va assistir el 2010 a un homenatge a la capital del Sobirà als pilots aliats que van creuar el Pirineu

Yeager va ser el primer pilot nord-americà a abatre cinc avions enemics en un sol dia i acabar la guerra amb tretze victòries certificades. Així mateix, el 14 d’octubre del 1947 es va convertir en el primer pilot que va trencar la barrera del so, cosa que va obrir camí a un nou desenvolupament en l’aviació civil i militar. El 1962, va fundar l’Escola de Pilots d’Investigació Aeroespacial de la USAF, entrenant astronautes per a la NASA. En un comunicat, l’administrador de la NASA. Jim Bridenstine, va dir que «l’esperit pioner i innovador del general Yeager va fer avançar les habilitats dels Estats Units al cel i va elevar els somnis de la nostra nació cap a l’era de l’avió de reacció i l’era espacial. Va dir: “No et concentres en els riscos. Et concentres en els resultats. Cap risc és massa gran per evitar que es realitzi el treball necessari.”»

Yeager va ser aviador de combat.

Yeager va ser aviador de combat.ANNA FARRÀS

tracking