SEGRE

ESNOTICIA

Un de cada quatre veïns de Linyola, afectat pel brot de Covid-19

L'ajuntament anuncia que la mobilitat comarcal no s'aplica al seu municipi

L’ajuntament ha demanat als veïns que evitin la mobilitat.

L’ajuntament ha demanat als veïns que evitin la mobilitat.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de Covid-19 a Linyola continua descontrolat. Segons ha informat el consultori, la xifra de positius confirmats a través d’un test ja supera el centenar, mentre que unes 350 persones han hagut d’aïllar-se als seus domicilis a l’haver estat en contacte directe amb els infectats. Així mateix, estimacions del servei d’epidemiologia apunten a altres centenars de contagiats, fet que elevaria el percentatge d’afectats a més del 25% dels veïns, un de cada quatre d’aquesta localitat amb uns 2.800 censats.

El consistori va emetre un comunicat en el qual va anunciar que la mobilitat comarcal en cap de setmana, que entra en vigor avui a tot Catalunya, no s’aplicarà al municipi. Així mateix, va apuntar que hi haurà controls policials als accessos al poble. Va demanar que les persones en contacte directe amb positius es quedin a casa i compleixin les indicacions mèdiques encara que no tinguin símptomes. Així mateix, va insistir en la necessitat limitar al màxim la mobilitat i el contacte social.

També va sol·licitar als propietaris de bars, cafeteries i restaurants que tanquin al públic els negocis i que atenguin només comandes per emportar. També va instar la resta d’establiments comercials a limitar al màxim l’aforament i no deixar-hi entrar els clients que no compleixin les mesures de protecció. El consultori mèdic, que va tancar dimarts després de donar positiu un dels professionals, va reobrir ahir amb facultatius del CAP de Mollerussa.

Salut portarà a terme avui un cribratge a professors i alumnes de l’escola El Sitjar. Es faran proves PCR a 275 persones, de les quals 255 són alumnes. El centre compta amb 45 estudiants i 2 docents confinats, i el consistori va aconsellar a totes les famílies que “evitin en la mesura que sigui possible portar els nens i nenes al col·legi”.

tracking