SEGRE

ESNOTICIA

Més de 600 afectats a Linyola i deixen de portar escolars a classe

Cribratge al col·legi per detectar casos asimptomàtics || La meitat de les famílies ha seguit la recomanació de l'ajuntament i deixa a casa els fills

Les famílies de Linyola fent cua per poder participar en el cribratge al col·legi.

Les famílies de Linyola fent cua per poder participar en el cribratge al col·legi.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus de Linyola afecta ja unes 650 persones, amb 150 contagiats (50 més que dijous) i uns 400 confinats als domicilis. Set persones estan ingressades en hospitals i el servei d’epidemiologia estima que, a part dels contagis ja detectats, n’hi podria haver 400 més. L’alcalde, Àlex Mases, va exposar ahir aquestes xifres i va afirmar que més de la meitat de les famílies del municipi han deixat de portar els seus fills a l’escola, després que l’ajuntament recomanés que, “en la mesura possible” es quedessin a casa (vegeu SEGRE d’ahir). “L’escola és un entorn segur, però el poble de Linyola no ho és”, va argumentar l’alcalde. “Per això hem d’intentar evitar al màxim qualsevol interacció social”, va afegir. Precisament, el col·legi El Sitjar va acollir un cribratge dirigit als seus alumnes, docents i personal, unes 275 persones en total. L’objectiu d’aquestes proves és detectar casos asimptomàtics per poder frenar l’expansió del virus.

La guarderia municipal està tancada, encara que amb serveis mínims en cas de necessitat urgent. També ho estan altres equipaments municipals. Quant als establiments privats, la majoria dels bars han tancat, mentre que les botigues han limitat l’accés, després que ho sol·licités el consistori. Mases va assegurar que els veïns segueixen les recomanacions de forma majoritària. Els carrers del municipi van estar deserts durant bona part de la jornada.

En canvi, el consultori local sí que va estar obert i va funcionar a ple rendiment, gràcies a cinc professionals del CAP de Mollerussa que s’han desplaçat fins allà per poder dur a terme tests a persones que han tingut un contacte directe amb persones contagiades. També atenen les peticions de la població amb cita prèvia.

Així mateix, l’alcalde del municipi va reiterar que el consistori s’ha coordinat amb els Mossos d’Esquadra i el Procicat perquè la mobilitat comarcal, en vigor aquest cap de setmana a tot el conjunt de Catalunya, no s’apliqui a Linyola. També va voler agrair la tasca que duen a terme els voluntaris de Creu Roja Pla d’Urgell, que porten a terme diferents tasques de sensibilització entre els veïns i també reparteixen mascaretes. El primer edil va apuntar que el brot “ja ha començat a ser frenat”, però va subratllar que la situació encara “continua estant descontrolada”.

tracking