SEGRE

Les entregues de la vacuna de Pfizer seran setmanals

Espanya rebrà 4,5 milions de dosi en els propers tres mesos i la primera vacunació es realitzarà dissabte a Guadalajara

Imatge d’una dosi de la vacuna de BioNTech i Pfizer.

Imatge d’una dosi de la vacuna de BioNTech i Pfizer.EFE/EPA/MANUEL BALCE CENATA / ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que Espanya rebrà "en les properes dotze setmanes" fins a 4.591.235 dosi de la vacuna de Pfizer i BioNTech, que permetran immunitzar a un total de 2.295.638 persones en aquest període.

Segons ha avançat en roda aquest dimecres, després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), les entregues per part del Govern central a les comunitats autònomes seran "setmanals" i a "principis de setmana" amb una quantitat de 350.000 dosis.

Illa ha defensat que les entregues seran "equitatives" en totes les comunitats autònomes "en relació amb els grups de risc" que es vacunaran en primer terme, és a dir, el personal i residents de centres de majors i de grans dependents. "El Govern estatal garanteix l’accés equitatiu a tots els ciutadans espanyols", ha argumentat.

Segons ha confirmat, la primera entrega es realitzarà aquest dissabte, de forma anticipada, i arribarà a Guadalajara, des d’on "es distribuirà a la resta de províncies perquè diumenge, a primera hora del matí, estigui disponible a tot Espanya".

En rebre la primera entrega, la primera vacunació a Espanya es produirà en aquesta província castellanomanxega. "Les altres entregues es faran en punts regulars designats per cada comunitat", ha indicat, encara que no ha concretat el nombre de dosis que s’injectaran aquest diumenge.

tracking