SEGRE

ESNOTICIA

El Regne Unit detecta una nova soca del virus

La mutació, més contagis i provinent de Sud-àfrica, arriba en ple caos a la frontera del país amb França, on els transportistes esperen sotmetre's a tests per poder sortir

Un centenar de camioners espanyols van aconseguir tornar ahir.

Un centenar de camioners espanyols van aconseguir tornar ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit, al qual fins a una quarantena de països van tancar les fronteres després de detectar una nova soca del coronavirus, va informar ahir que havia localitzat una altra mutació diferent i “més contagiosa” en dos persones que havien viatjat a Sud-àfrica. El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, va detallar que els dos casos han estat posats en quarantena i que el país va imposar restriccions de viatge a Sud-àfrica. Així mateix, va demanar a tot aquell que hagués viatjat al país africà o estat en contacte amb algun visitant que s’autoimposés un confinament domiciliari. D’altra banda, Hancock va anunciar que diverses zones del país veuran incrementat el seu nivell d’alerta per la pandèmia a causa de l’augment dels casos i morts diaris.

I mentre diversos països comencen a imposar restriccions de vol també a Sud-àfrica, el caos generat al Regne Unit pel tancament de fronteres davant del temor a la primera variant detectada va continuar ahir lluny de solucionar-se. Malgrat que França va obrir a mitjanit les seues connexions amb les illes britàniques, l’exigència de presentar un test negatiu a la Covid va generar ahir el malestar entre els milers de transportistes, molts espanyols i catalans, encallats a les carreteres des de fa dies. La impossibilitat de fer testejos massius d’una forma ràpida, malgrat que el Govern britànic va mobilitzar l’Exèrcit per poder dur-los a terme, va provocar que la sortida de transportistes es produís a comptagotes. Davant d’aquesta situació el Govern espanyol va ampliar el límit de conducció i descans dels transportistes espanyols per facilitar el retorn dels camioners atrapats. Un centenar va aconseguir ahir tornar al port de Santander en un ferri d’una naviliera francesa. Mentrestant, al Regne Unit alguns supermercats van començar a imposar restriccions de compra davant del desproveïment de certs productes, molts de frescos, per la provisió produïda davant del temor al virus i a un Brexit dur.

tracking