SEGRE

ESNOTICIA

La Cerdanya, indignada pel tancament i el Govern anuncia 4,3 milions en ajuts

El confinament anul·la les reserves d'hotels, que estaven al 75% d'ocupació

Els Mossos van muntar un dispositiu de control a la C-16 (Cadí) i a l’N-260 a Martinet.

Els Mossos van muntar un dispositiu de control a la C-16 (Cadí) i a l’N-260 a Martinet.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris i representants locals de la Cerdanya van criticar ahir durament el confinament comarcal que, juntament amb el del Ripollès, es va anunciar dimarts a la nit, i van augurar pèrdues milionàries a les portes del Nadal i amb els hotels amb un 75% de reserves, que ahir van caure. La Generalitat va anunciar ajuts per 4,3 milions d'euros.

El tancament de la Cerdanya i del Ripollès decretat a última hora de dimarts per la Generalitat ha suposat un dur cop per a l’economia local i ha indignat autoritats i empreses, especialment d’hostaleria, que fins llavors tenia un 75% de places reservades, i restauració. Les autoritats locals van exigir ajuts que permetin salvar els establiments i llocs de treball i els sectors de la restauració van criticar el que consideren una improvisació.

La presidenta del consell comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, va demanar que les restriccions per reduir els efectes de la pandèmia “vagin acompanyades de mesures pal·liatives i recursos econòmics” perquè si no la situació podria ser “dramàtica”. Després d’una reunió telemàtica amb representants de la Generalitat, el vicepresident Pere Aragonès i el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, van anunciar una línia de 4,3 milions d’euros per a ajuts directes als afectats que podrien ser de 1.500 a 2.000 euros. La decisió anunciada dimarts a la nit va arribar després que les dos comarques registressin dades de Covid molt elevades.

Un hoteler recupera 50 treballadors de l’ERTO per Nadal i només han pogut treballar un dia

La Cerdanya, on sis dels disset municipis pertanyen a la província de Lleida, tenia ahir un risc de rebrot de 3.521, quan la mitjana a Lleida és de 312 (313 al pla i 1.007 al Pirineu, arrossegat per la Cerdanya) i a Catalunya, de 349. Hotelers i restauradors van expressar la seua indignació per la gestió de la crisi. David Isern, propietari del Cerdanya Wellness Ecoresort de Prullans, va criticar l’anunci “in extremis” de la Generalitat, que l’obliga a presentar de nou un ERTO per als gairebé cinquanta treballadors que feia només un dia que s’havien reincorporat per treballar per Nadal. Va qualificar la situació de “desastre” i va dir que tanca l’hotel, el càmping i els apartaments amb una ocupació que rondava el cent per cent.

Controls de Mossos i cues quilomètriques al túnel del Cadí

Els controls dels Mos· sos a la carretera C-16, en els accessos del Túnel del Cadí, van provocar ahir cues que a primera hora del matí van arribar als cinc quilòmetres. La po· licia parava cada un dels vehicles a la boca nord i demanavadocumentació que acredités el motiu del desplaçament. Molts dels que pretenien accedir a la Cerdanya per visitar fa· miliars o passar uns dies van haver de fer marxa enrere. D’altra banda, els Mossos van muntar també dispositiu a la carretera N-260, a Martinet, al límit amb la comarca de l’Alt Urgell. 

tracking