SEGRE

TECNOLOGIA CULTURA

Llegir la Bíblia per WhatsApp

Iniciativa de les monges de clausura del monestir de Santa Maria de Refet amb un club de lectura || En només 24 hores han rebut 180 inscripcions

Sor Maria Trinitat i Pilar, del monestir i santuari de Santa Maria de Refet, a la Noguera.

Sor Maria Trinitat i Pilar, del monestir i santuari de Santa Maria de Refet, a la Noguera.LORENA METAUTE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui no s’ha proposat alguna vegada a la vida de llegir la Bíblia? I quants realment ho han aconseguit? Al veure que són pocs els que acaben complint amb aquest objectiu, les monges de clausura que viuen al monestir i el santuari de Santa Maria de Refet, a Seró (Artesa de Segre), van decidir l’any passat impulsar un club de lectura per WhatsApp per guiar i comentar la lectura de la Bíblia. Vista l’acceptació, encara que també algunes dificultats, com ara que es feia una mica pesat, aquest any han decidit posar límits cronològics a la lectura.

L’acollida ha estat molt bona i en només 24 hores van rebre més de 180 “altes” al grup, que ja han tancat i si algú ho desitja, li envien només la guia anual. Les jerònimes sor Maria Trinitat i Pilar, que viuen al monestir de Santa Maria de Refet, es van mostrar ahir “molt contentes” i alhora “molt sorpreses” per la bona acollida de la iniciativa, ja que l’any passat tenien només un grup amb 40 participants i aquest 2021 han creat fins a 5 grups.

Pilar va explicar que van enviar als grups el dia 1 de gener una guia d’una jove dels EUA per llegir la Bíblia durant els 365 dies de l’any, a una mitjana d’entre 15 i 30 minuts diaris. A més, el monestir envia material de suport cada setmana amb comentaris bíblics i oracions. “La idea és fer-ho cada any, ja que entre els propòsits d’any nou que es fan algunes persones creients hi figura la lectura de la Bíblia, i aquesta és una bona forma d’aconseguir-ho”.

Per evitar col·lapsar cada grup, els participants interessats poden fer comentaris i plantejar dubtes en privat. A més de Catalunya, també hi ha inscrits d’altres punts de l’Estat espanyol i de l’Amèrica del Sud.

Dos monges de clausura que han “reviscut” el monestir de Refet

Santa Maria de Refet està habitat de nou des del 2016 gràcies a sor Maria Trinitat i Pilar que, durant aquests anys, s’han encarregat de recuperar-lo. En aquest sentit, al web jeronimesurgell.cat, on s’hi pot contactar, demanen col·laboració per poder restaurar l’església del santuari. De fet, amb la Covid han baixat els seus ingressos al tancar uns mesos l’hostal. Malgrat això, han pogut fer millores a la sala dels hostes i a l’església, gràcies al Museu de la Noguera en aquest últim cas.

tracking