SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Nova Marató de Donants de Sang amb l'objectiu d'arribar a 10.000 donacions

Del 8 al 15 de gener als hospitals catalans

Donacions de l’any passat de la Marató de Donants de Sang.

Donacions de l’any passat de la Marató de Donants de Sang.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arribar a les 10.000 donacions de sang a tot Catalunya. Aquest és l’objectiu de la vuitena edició de la Marató de Donants de Sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits i que se celebrarà del 8 al 15 de gener als principals hospitals catalans, entre els quals es troba l’Arnau de Vilanova de Lleida, per remuntar les reserves de sang després d’aquestes festes nadalenques, ja que solen caure al voltant d’un 25%. De fet, el nivell actual de reserves és de cinc dies, quan l’ideal és de deu. Sota el lema Donar sang és una altra pel·lícula, ahir es va presentar per primera vegada de forma telemàtica aquesta iniciativa, que va comptar amb la participació de les alcaldesses de Barcelona i Girona, Ada Colau i Marta Madrenas respectivament, i els alcaldes de Tarragona i Lleida, Pau Ricomà i Miquel Pueyo.

En aquest sentit, Pueyo va animar tots els lleidatans a participar-hi, ja que “amb un gest senzill poden salvar-se moltíssimes vides”. Per la seua part, el president del Banc de Sang, Frances Gòdia, va apuntar que “les donacions són essencials per a tots els malalts, també per als de Covid-19”. Els que hi vulguin participar han de reservar cita prèvia a través de donarsang.gencat.cat.

Donar sang és un altra pel·lícula estarà ambientada en el cine, i les reserves d’hora es faran com si d’una butaca de cine es tractés. Així mateix, els donants disposaran de crispetes, i seran rebuts per una catifa roja. Després de fer la donació, podran fer-se fotografies als cartells amb frases mítiques del cine que estaran col·locats en diferents punts dels hospitals. A més, al web també es poden veure durant la setmana tràilers amb històries protagonitzades per donants i receptors.

tracking