SEGRE

ARTESANIA COOPERATIVA

Cosmètica ecològica des del Poal

Un projecte pioner impulsa un obrador compartit per a l'autoocupació de vint dones artesanes || S'ubicarà a Cal Graells, un edifici del segle XVIII d'aquesta localitat del Pla d'Urgell

Esther Giribet, responsable del projecte Avantva.

Esther Giribet, responsable del projecte Avantva.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els artesans de cosmètica ecològica es troben sovint amb dificultats per aconseguir que els productes tinguin les garanties normatives. I és que els alts estàndards sanitaris que han de tenir els obradors fan que moltes vegades els projectes no siguin viables o encareixin el producte acabat. Davant d’aquest fet, Avantva Coop ha impulsat un nou obrador cosmètic compartit al Poal (Pla d’Urgell). Segons els impulsors, es tracta d’un projecte “pioner” a Catalunya ja que a diferència d’altres obradors similars, aquest busca l’autoocupació de vint dones artesanes i, a més, comptarà amb l’última tecnologia.

Es preveu que l’espai, a Cal Graells del Poal, una masia del segle XVIII declarada Bé Cultural d’Interès Local, estigui a punt a finals de la primavera. La idea de crear la cooperativa Avantva va nàixer de les “inquietuds pròpies” d’Esther Giribet mentre buscava la manera de conciliar la vida laboral i familiar, i alhora professionalitzar l’ofici d’elaborar cosmètica ecològica i sostenible. L’octubre passat es va constituir la cooperativa de serveis sense ànim de lucre Avantva Coop. Està basada en els principis de la sostenibilitat i de l’economia social i solidària i té com a objectiu principal donar viabilitat als projectes d’emprenedoria de la vintena de sòcies que en formen part. “Les sòcies majoritàriament ja es dediquen a la cosmètica. Des d’aquí facilitem acompanyament per legalitzar els productes i a més poden venir uns dies a produir-los i rebre assessorament “, explica Girabet, que és també la presidenta de la cooperativa.

La cooperativa ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per finançar la iniciativa

El projecte té un cost d’uns 156.000 euros, dels quals 100.000 es finançaran amb ajuts i préstecs bancaris, mentre que per als 56.000 restants Avantva ha posat en marxa una campanya de micromecenatge en línia a través de ca.goteo.org/project/avantva-coop. La campanya, que va començar el 24 de desembre, durarà quaranta dies i ja ha recaptat més de 15.000 euros.

Esther Giribet, responsable del projecte Avantva.

Esther Giribet, responsable del projecte Avantva.ACN

tracking