SEGRE

El programa 'FAQS' demana disculpes al cantant del grup lleidatà Koers

Les xarxes s’omplen de crítiques al comparar el cantant del grup lleidatà Koers amb Simba i Lo Cartanyà

Kelly Isaiah i Lo Cartanyà

Kelly Isaiah i Lo Cartanyà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup lleidatà Koers va participar dissabte passat en el programa de TV3 FAQS i la que va ser una aparició de cinc minuts, en la qual aquests joves músics van convidar el públic a continuar lluitant en temps de pandèmia amb la seua cançó Som, va aixecar una gran polèmica al presentar el vocalista, Kelly Isaiah, amb el rètol “entre Simba i Lo Cartanyà”, com explicàvem ahir a la secció Privat. La pluja de crítiques que va inundar les xarxes socials va culminar ahir amb la petició de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, d’una disculpa pública pel que va titllar d’“actitud inacceptable”.

En una carta dirigida a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, Pueyo va denunciar que “no pot ser considerat una broma, sinó que voreja una actitud racista inacceptable i de molt mal gust, al relacionar el color de la pell d’Isaiah amb un personatge de Disney”, i afegia que el personatge de Lo Cartanyà “representa la versió més tòpica dels lleidatans” i suposa “una burla que ha ofès profundament” la població de les Terres de Ponent. Igual que van expressar desenes de lleidatans a través de Twitter, l’alcalde també va lamentar “el desconeixement absolut, per part del programa emès, del perfil i els mèrits dels artistes convidats a participar-hi”. I és que, més enllà del rètol que compara el cantant lleidatà d’orígens nigerians amb el protagonista d’El Rei Lleó −el logo de la banda està format per un lleó– la presentadora, Cristina Puig, va comentar que el grup havia guanyat l’edició de La Voz del 2018, quan va ser Isaiah, a títol personal, qui es va endur aquest títol l’any passat i no el 2018. La banda de música reggae va mostrar el seu malestar després d’haver participat en el FAQS i en diverses publicacions a través de les xarxes van demanar a la presentadora, Cristina Puig, “informar-te una mica sobre els pròxims artistes que passenpel vostre plató”, un missatge que va acompanyar a Twitter amb les etiquetes #NosomoslosganadoresdeLaVoz2018 i #Lleidamane.

En declaracions a SEGRE, el cantant de Koers va explicar que “quan vas a un programa esperes que et respectin i hi va haver errors, un darrere l’altre”, encara que va afegir que la direcció del programa es va posar en contacte amb ell dilluns, sense voler revelar detalls de la conversa.

Tanmateix, FAQS va publicar ahir un comunicat demanant disculpes a Isaiah i al grup pel rètol que va aparèixer durant la seua intervenció. “Va ser una equivocació que entra en contradicció amb els valors propis dels mitjans de comunicació públics catalans. Al FAQS no hi ha cap ànim de menyspreu de cap dels convidats, ni de cap col·lectiu, ni de cap territori en particular, com demostra la seua trajectòria des del setembre del 2017.” També van apuntar que “la direcció del programa es va disculpar dilluns de manera privada amb Kelly i, per extensió, amb el grup”.

tracking