SEGRE

La soca britànica de covid ja ha estat detectada a 25 països europeus

La soca britànics de covid ja ha estat detectada a 25 països europeus

La soca britànics de covid ja ha estat detectada a 25 països europeusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La soca britànics del nou coronavirus, identificada com B117, ha estat detectada a 25 països europeus, incloent Rússia, ha informat aquest dijous el director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge.

"Vint-i-cinc països europeus, incloent a Rússia, han informat de la detecció de la nova soca", va afirmar durant una roda de premsa telemàtica per a mitjans russos.

Kluge va recordar que la covid-19, igual com tots els virus, "canvia amb el temps", i va assegurar que comprenia "perfectament" l’alarma que generen les possibles conseqüències de l’aparició d’aquesta soca.

És per això, va indicar, que els països de la regió han de dedicar més esforços a la seqüenciació genètica d’aquest virus i incrementar l’intercanvi d’informació.

Per la seua part, l’expert del departament immunològic de l’oficina europea de l’agència sanitària de l’ONU, Oleg Benesh, va assenyalar que encara que "sorgeixen dubtes legítims" sobre l’eficàcia de les actuals vacunes contra les noves soques, "no hi ha proves que la immunitat adquirida no protegeixi contra les noves variants del virus".

"La vacuna genera immunitat contra els antígens del virus, aquesta immunitat és policlonal, o sigui produeix anticossos contra diferents fragments i antígens del virus, i per això tenim l’esperança que les vacunes funcionin i no tenim proves del contrari", va argumentar.

El 2020, segons Kluge, a la regió europea es van detectar més de 26 milions de casos de coronavirus i més de 580.000 morts a conseqüència de la malaltia.

Només en l’última setmana, va indicar, es van detectar 1,8 milions de contagis.

tracking