SEGRE

TRADICIONS FESTES

Lleida busca alternatives a la tradicional rua de Carnaval

L'ajuntament busca amb les entitats alternatives a la tradicional rua per complir amb els protocols || A l'espera de la reunió demà del Procicat

Una de les sessions de la ‘Factoria dels Reixos’ al Barris Nord.

Una de les sessions de la ‘Factoria dels Reixos’ al Barris Nord.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla evident que les tradicions s’han d’adaptar a l’actual crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19 i la pròxima festa que es veurà afectada serà el Carnaval. Sobre aquest aspecte, la Paeria ja ha posat fil a l’agulla per poder buscar una alternativa original a la tradicional rua, que sembla pràcticament impossible que es pugui celebrar i congregar milers de persones per poder complir les restriccions sanitàries i evitar la propagació del coronavirus. El regidor de Joventut i Festes, Ignasi Amor, va assenyalar ahir en aquest diari que esperen la reunió de demà del Procicat, que decidirà sobre la celebració de les eleccions del dia 14 de febrer. “El Carnaval coincideix en aquestes dates i estarem molt pendents del que marquin les autoritats sanitàries sobre aquest aspecte. Tanmateix, és lògic que en l’actual situació no es pot repetir la rua com es feia fins ara”, va afirmar. En aquest sentit, Amor va assenyalar que convocarà la setmana que ve les entitats perquè aportin les seues idees i buscar d’aquesta manera una celebració alternativa, sempre complint amb totes les mesures sanitàries i prioritzant a més la seguretat de la ciutadania.

Segons el regidor, també hi haurà una reunió amb altres ciutats per abordar la qüestió de la celebració del Carnaval i confia que la reunió de demà del Procicat deixi “un escenari més clar” per poder començar a treballar amb les entitats en una proposta segura i, esperen, original.

La Paeria estudia que la ‘Factoria dels Reixos’ tingui continuïtat Un total d’11.378 persones van assistir a començaments de mes a l’espectacle Factoria dels Reixos en substitució de la tradicional Cavalcada de Reis, anul·lada per la Covid. Amor va agrair la bona resposta ciutadana i va detallar que en el muntatge van participar 70 professionals, 6 companyies de teatre, 6 bandes de música i uns 50 artistes de la ciutat. Davant la bona acollida, Amor va assenyalar que en les properes setmanes estudiaran la viabilitat de continuar amb l’espectacle en els pròxims anys, juntament amb la Cavalcada, si la situació sanitària ho permet.

tracking