SEGRE

INICIATIVES CONSUM

Un restaurant de l'Urgell ven vals d'entre 50 i 400 euros, que tornarà el 2022

Un restaurant de Rocallaura ven vals d'entre 50 i 400 euros, que tornarà el 2022, per pagar les despeses fixes || Campanya veïnal per salvar un espai de socialització

El Rocallaura Cafè i el bar Centro de Maldà van oferir ahir productes al Fem Cadena de Tàrrega.

El Rocallaura Cafè i el bar Centro de Maldà van oferir ahir productes al Fem Cadena de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts negocis tenen dificultats per tirar endavant a causa de la pandèmia i més els que estan situats en pobles petits, perjudicats especialment pel confinament municipal. Per evitar que desapareguin, veïns de la vall del Corb van idear una campanya per ajudar a salvar el Rocallaura Cafè, ubicat a Rocallaura, de manera que l’establiment ven quatre tipus diferents de vals (50, 100, 200 i 400 €) per aconseguir uns ingressos que li permetin pagar les despeses fixes i subsistir durant aquests mesos tan durs. A partir del mes de març del 2022, quan es preveu que la situació millori, els tornaran als compradors, ja sigui en espècies o amb diners.

Els vals tenen diferents noms d’animals del territori (esquirol, teixó, cabirol i ocell) i, segons els responsables de l’establiment, estan tenint “molt bona acollida, fet que ens anima a seguir”. “No volem tancar. Volem mantenir el que vam crear fa gairebé vuit anys. Una opció gastronòmica i cultural senzilla que ofereix els sabors i colors de la vall del Corb”, van dir. També van animar altres a copiar la iniciativa.

Un dels impulsors i autor de les fotografies que il·lustren els vals és Eduard Viver, que va explicar que que “és imprescindible que tothom ajudi els seus restauradors locals” i va destacar que la iniciativa és un “model local de territori”. I és que en cas d’haver de tancar, no només es perdrà un negoci i llocs de treball sinó també un espai de socialització i de cultura (organitzen teatre i caminades, entre altres activitats), alhora que perjudicaria els productors de la zona.

tracking