SEGRE

Les residències de Catalunya faran un test ràpid als familiars que les visitin

Se suspenen durant 15 dies les sortides curtes dels residents

Imatge d’un test a la residència Sant Domènec de Balaguer al maig.

Imatge d’un test a la residència Sant Domènec de Balaguer al maig.CONSELLERIA DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que farà un test ràpid d’antígen (TAR) a tots els ciutadans que visitin persones que viuen a centres residencials. Si el resultat del cribratge és positiu no s’autoritzarà la visita i es derivarà el familiar al seu centre d’atenció primària. Aquesta és una de les novetats del pla per intensificar les mesures per frenar el creixement de contagis de la Covid-19 en aquesta fase d’alta transmissió comunitària.

El Departament també ha posat en marxa un cribratge universal amb PCR amb mostra nasal a tots els residents de totes les residències de gent gran o habitatge de persones amb discapacitat amb l’objectiu de poder prendre mesures adients per frenar l’entrada del virus.

Paral·lelament, es manté el cribratge als professionals que treballen en una residència de gent gran o habitatge de persones amb discapacitat, amb una periodicitat setmanal independentment del risc de rebrot. En el cas de trobar un cas positiu en algun treballador, s’ampliarà el cribratge amb PCR a totes les persones residents.

Pel que fa a les visites, les residències verdes i taronges seguiran facilitant un mínim d’una visita setmanal mentre que les que es trobin en vermell hauran de facilitar eines telemàtiques per tal que el resident i la família es puguin comunicar de forma àgil. Un altre dels canvis és que en un període de 15 dies revisables, se suspenen de les sortides curtes, és a dir, de menys de tres dies, dels residents.

Aquest pla es desenvolupa en paral·lel a tota l’estratègia de vacunació contra la Covid-19.

tracking