SEGRE

Catalunya ha posat la primera dosi de la vacuna a l'1,9 % de la seua població

Diumenge vinent ja hi haurà els primers catalans immunitzats artificialment contra la Covid-19

Professionals sanitàries preparen i administren la vacuna de covid-19 als seus companys a l'Hospital Vall d'Hebrón de Barcelona.

Professionals sanitàries preparen i administren la vacuna de covid-19 als seus companys a l'Hospital Vall d'Hebrón de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips de vacunació de Catalunya, que aquest diumenge van començar a posar la segona dosi de la vacuna Anti-Covid-19, ja han injectat la primera dosi a 144.801 persones, a 4.428 d’elles la vigília, amb el que ja han inoculat la vacuna a un 1,9 % de la població total de la comunitat.

Les 144.801 dosis injectades fins ara suposen un 78 % de les que Catalunya ha rebut fins aquesta setmana: 180.000 de Pfizer i 5.800 de Moderna, a l’espera que aquest dilluns arribi una nova remesa de vacunes.

Segons ha informat el departament de Salut, aquest diumenge es van administrar 4.428 dosis, la majoria de la vacuna de Pfizer-BioNTech a personal sanitari, treballadors i interns de geriàtrics i funcionaris de presons i centres de justícia juvenil, però també dosi de Moderna, que es van administrar al personal dels hospitals de Mataró i Amposta.

Divendres va finalitzar la infiltració de la primera dosi a gairebé tots els residents i treballadors de tots els geriàtrics catalans, a excepció de qui estan en situació roja amb molts infectats, on no es podrà inocular fins que no tinguin casos positius.

Aquest diumenge ja es va iniciar en la residència Nostra Senyora de Ribera de La Pobla de Segur (Lleida) la inoculació de la segona dosi de la vacuna als seus residents i aquest dilluns continuaran posant segones dosis en altres residències de Catalunya, com la de la Feixa Llarga de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), on el passat 27 de desembre es va posar la primera vacuna a Josefa Pérez, que en aquesta jornada rebrà la seua segona dosi.

Del total de persones vacunades fins aquest dilluns a Catalunya, 18.177 han estat inoculades a la ciutat de Barcelona, 3.758 en Terrassa, 2.347 a Sabadell, 2.430 a L’Hospitalet de Llobregat, les 2.083 a la ciutat de Lleida, 1.995 a Badalona, 1.625 a Tarragona, 1.486 a Reus, 1.158 en Girona, 1.064 a Mataró i 1.306 a Sant Cugat del Vallès.

El Govern català té previst posar fins final de març un total de 738.000 dosis i amb elles vacunar tots els residents i treballadors de geriàtrics i tot el personal sanitari que treballa tant en la sanitat pública com en la privada.

La immunitat total als vacunats es calcula que arribarà quan portin una setmana inoculats amb la segona dosi, és a dir, diumenge vinent ja hi haurà els primers catalans immunitzats artificialment contra la malaltia.

tracking