SEGRE

ESNOTICIA

Gairebé la meitat dels municipis de Lleida, amb un alt risc de rebrot

Entre els quals totes les capitals, i 33 multipliquen per deu el llindar de risc elevat

Una fleca de Tornabous prepara el pa que repartirà a domicili.

Una fleca de Tornabous prepara el pa que repartirà a domicili.REDACCIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cent cinc municipis de Lleida tenen un alt risc de rebrot. Aquesta xifra suposa un 45% dels 231 que conformen la província. Així es desprèn de les últimes dades del departament de Salut. Entre aquests hi ha la ciutat de Lleida i totes les capitals de comarca lleidatanes, així com 33 localitats amb un índex superior als mil punts, deu vegades més que els cent, a partir dels quals el risc es considera elevat.

Entre aquests últims destaca les Borges Blanques, amb 4.713 punts. L’ajuntament manté clausurats des de la setmana passada els equipaments municipals, igual com han fet altres ajuntaments amb índexs epidemiològics alts (vegeu el desglossament). També superen els mil punts altres capitals, com ara Vielha (1.624), Sort (1.453) i Solsona (3.116). Altres municipis lleidatans registren índexs de risc encara més alts. El de Tornabous és de 4.712 punts; el d’Alfés, de 5.594, i la Fuliola ha assolit els 6.885. Lladurs se situa als 4.884 punts, mentre que a Clariana de Cardener aquest indicador arriba als 6.043.

Totes les comarques de Lleida presenten un alt risc de rebrot, de la mateixa manera que la resta de Catalunya, sense excepcions. Tanmateix, el Solsonès, amb 2.908 punts, i les Garrigues, amb 2.469, presenten els índexs més alts de Lleida i de tot el territori català. A la Val d’Aran és de 1.116, i al Pallars Sobirà, de 1.035. A la resta de Catalunya, només les comarques de l’Alt Penedès i el Montsià superen els mil punts. En l’extrem oposat, els 122 punts de l’Alta Ribagorça i els 158 del Pallars Sobirà són els índexs més baixos de Lleida i de tot Catalunya, amb prou feines per sobre del llindar dels cent punts.

Tornabous i la Fuliola reactiven les seues xarxes de voluntariat

Arran dels 15 positius per Covid en menys de deu dies, l’ajuntament de Tornabous ha pres mesures per facilitar que els veïns surtin de casa només en cas de necessitat. Ha reactivat la xarxa de voluntaris per repartir articles que els comerços no porten a domicili (molts sí que ho fan) i ha entregat a les cases octavetes amb els horaris i telèfons de les botigues. L’escola i la Llar d’Infants de Tornabous estan tancades i reobriran el dia 25. Per la seua part, la Fuliola també ha reactivat l’equip de voluntaris. Si un veí confinat requereix la seua ajuda ha de trucar a l’ajuntament.

tracking