SEGRE

Risc de rebrot i velocitat de contagi milloren a Lleida

La província suma 191 nous casos de Covid-19 i una mort més

Les obres per construir un nou edifici per a l'hospital Arnau de Vilanova avancen a bon ritme. Està previst que inicialment aculli els pacients amb coronavirus.

Obres del nou edifici per a l'hospital Arnau de VilanovaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors epidemiològics publicats aquest dimarts mantenen la tendència de millora dels anunciats ahir per Salut. Així, avui el web de dades del departament situa el risc de rebrot al pla de Lleida en 545 punts, 27 menys que el dia anterior; i en 513 punts al Pirineu, 5 menys. Mentre, la velocitat de propagació del virus s'apropa a l'1 al pla (1,07) després de reduir-se 13 centèsimes en 24 hores; i a les comarques de muntanya baixa cinc centèsimes més, fins el 0,85.

Pel que fa als casos de Covid-19 diagnosticats, Salut ha comunicat 164 nous contagis al pla de Lleida i 27 al Pirineu, amb un total de 25.542 i 4.447 contagis confirmats des de l'inici de la pandèmia, respectivament.

Salut ha notificat també una nova defunció al Pirineu, que registra un total de 133 morts. La regió sanitària del pla de Lleida es manté en 489 morts.

Les ucis igualen el pic de la segona onada a Catalunya

En el conjunt de Catalunya, els indicadors epidèmics han tornat a millorar aquest dimarts per segon dia consecutiu, encara que el nombre de pacients a les ucis encara augmenta i ja s'ha situat en xifres similars al pic de la segona onada, amb 590 pacients greus de Covid, 40 més que dilluns.

Per segon dia, han tornat a disminuir tant el risc de rebrot com la velocitat de contagis i la positivitat, i també han baixat en 21 el nombre d'hospitalitzats, encara que el de morts no deixa d'augmentar i s'han notificat unes altres 74 defuncions en les últimes 24 hores.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, el risc de rebrot (EPG), índex de creixement potencial de l'epidèmia, ha baixat 45 punts des del dia anterior i s'ha situat en 709, mentre que la velocitat de contagi (Rt), que mesura la rapidesa amb què es propaga l'epidèmia, s'ha situat en 1,15 –cada 100 infectats infecten 115 persones de mitjana–, quan la vigília era d'1,31.

tracking