SEGRE

Catalunya prorroga dos setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Procicat ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents en aquest moment, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat posteriorment el Govern. Així doncs, a partir de dilluns, i durant 14 dies més, amb vigència fins dilluns 8 de febrer a les 0.00 hores, es mantindrà el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana.

També quedaran tancats els centres comercials, els establiments de més de 400 metres quadrats i els gimnasos. El propi secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha indicat aquest dimecres que el confinament municipal seguiria.

Els indicadors de la covid van a la baixa però no així les hospitalitzacions i els crítics.

Les mesures són les mateixes que estan en vigor des del passat 7 de gener. En primer lloc, pel que fa a la mobilitat personal, es continuarà limitant al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es continuarà permetent la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

En conseqüència, continua suspesa l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

En segon lloc, les trobades familiars i/o socials es continuaran permetent sempre que no se superin les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’afegeix la recomanació que les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

En tercer lloc, seguirà suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dona en cap de setmana. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant això, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Pel que fa als equipaments esportius, es preveu el tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

També continuaran suspeses les activitats del lleure infantil i juvenil i seguiran també suspès majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Per últim, continuaran suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

tracking