SEGRE

Lleida estabilitza els indicadors de covid però ja té 25 malalts crítics

Pugen els hospitalitzats, amb ingressos de nou a l'hotel Nastasi, i els contagis superen els 30.000 des de l'inici de la pandèmia

El hotel Nastasi, en una imagen de archivo, vuelve a acoger pacientes de covid después de estar un mes vacío.

El hotel Nastasi, en una imagen de archivo, vuelve a acoger pacientes de covid después de estar un mes vacío.Institut Català de la Salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones ingressades amb covid-19 als hospitals de la regió sanitària de Lleida ha pujat a 197 aquest dimecres, 11 més que dimarts, segons les dades del departament de Salut, que situa ja en 25 els pacients crítics a les UCI, un més que ahir. En l'onada de l'octubre, la província va arribar a tenir 35 llits UCI ocupats per pacients de covid.

Per centres, a l'Arnau de Vilanova hi ha actualment 74 hospitalitzats, dels quals 58 a planta i 16 a l'UCI; al Santa Maria n'hi ha 43, dels quals, 36 a planta i 7 a l'UCI, i als centres privats hi ha 77 ingressats, 75 a planta i 2 a l'UCI.

Pel que fa a l'Hotel Salut Nastasi, el 21 de desembre de 2020 va quedar buit de pacients covid però aquest dimecres torna a acollir-ne, amb tres persones ingressades.

En el conjunt de Catalunya, les UCI han superat el pic de la segona onada i Salut xifra en 612 el total de malalts crítics.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, el web de dades de Salut situa el risc de rebrot al pla de Lleida en 539 punts, 6 menys que ahir, i la velocitat de transmissió del virus en 1,04, tres centèsimes menys. A la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran el risc de rebrot és de 523 punts, 10 més que el dia anterior, tot i que, com al pla, es manté estable des del cap de setmana. La velocitat de contagi a la muntanya es manté per sota de l'1 (0,87), tot i que puja dos centèsimes respecte ahir.

En el conjunt de Catalunya el risc de rebrot descendeix 31 punts, fins els 678.

D'altra banda, Salut ha comunicat 139 nous contagis confirmats al pla de Lleida i 31 al Pirineu, amb el que el conjunt de la demarcació de Lleida ja supera els 30.000 casos de Covid-19 diagnosticats des de l'inici de la pandèmia (30.159).

El nombre de morts comunicat per Salut es manté en 622 aquest dimecres –489 al pla i 133 al Pirineu–.

tracking