SEGRE

Sanitat descarta avançar ara per ara el toc de queda

Illa diu que s’atansa l'estabilització de la corba de contagis de la tercera onada

L'avinguda Francesc Macià i la rambla Ferran de Lleida, ahir després del toc de queda.

El Govern contempla la possibilitat d'un confinament de cap de setmanaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha descartat aquest dimecres la petició per part de la majoria de les Comunitats Autònomes de modificar l’estat d’alarma per avançar el toc de queda més enllà de les 22 hores, encara que ha assegurat que aquesta proposta "serà estudiada" per part de l’Executiu central.

Així ho ha confirmat en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, que s’ha celebrat aquest dimecres des de Sevilla.

El Govern central havia citat les CCAA a debatre i consensuar en aquesta reunió la petició de reformar l’actual estat d’alarma per avançar l’horari del toc de queda a les 20.00 hores o fins i tot a les 18.00 com han demanat alguns governs autonòmics.

En aquest sentit, tant Illa com la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, han insistit que els governs autonòmics tenen encara capacitat d’aplicar més mesures que estiguin emparades per l’actual estat d’alarma que regeix al país fins el mes de maig.

D’altra banda, el ministre de sanitat ha manifestat que, malgrat l’increment de contagis i de la incidència acumulada, "ens podríem estar atansant" a l’estabilització de la corba de la tercera onada de la pandèmia de covid i ha insistit que si es compleixen les restriccions de les comunitats serà possible doblegar-la com va succeir amb la segona.

Així ho ha dit Illa en roda de premsa al terme del Consell Interterritorial, en la qual ha tornat a qualificar les dades facilitades pel seu ministeri sobre l’evolució de la pandèmia com a "no bones".

"Continuem creixent encara que s’alenteix el creixement", ha dit el responsable de Sanitat després de comentar que aquest dimecres s’han notificat 41.576 nous positius, la qual cosa eleva la xifra total a 2.412.318, així com ha destacat que la incidència acumulada per cada 100.000 casos segueix augmentat i aquest dimecres s’ha situat en 736,23, davant els 714 d’ahir.

tracking