SEGRE

Europa alerta que el risc de transmissió de les noves variants és "molt alt"

Adverteix que l'augment del nombre d’infeccions provocarà un increment de les taxes d’hospitalització i de mortalitat en tots els grups d’edat

Una ciutadana se sotmet a una prova PCR

Lleida registra 330 nous casos de Covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglès) ha advertit que el risc de la introducció i transmissió comunitària de les noves variants del coronavirus detectades a Sud-àfrica, el Brasil i el Regne Unit és "molt alt" a causa de la seua transmissibilitat més gran.

En un informe publicat aquest dijous, l’ECDC insta als Estats membre a "augmentar el nivell de vigilància i seqüenciació d’una mostra representativa de casos comunitaris de Covid-19" amb l’objectiu de "detectar les introduccions de variants conegudes, així com l’aparició de noves variants".

De la mateixa forma, l’organisme europeu adverteix els països que "han de preparar als laboratoris per a una demanda més gran de proves" de Covid-19, en vista que aquestes noves variants del virus s’encomanen amb més rapidesa.

Així mateix, per frenar la importació i la propagació de les noves variants del SRAS-CoV-2, l’ECDC recomana "evitar els viatges no essencials". L’organisme europeu es mostra favorable a endurir les restriccions i a "reforçar la detecció de casos amb el rastreig de contactes".

En el mateix sentit, anima els països a "accelerar la vacunació dels grups d’alt risc, com els ancians i el personal sanitari."

"Els Estats membres han de preparar el sistema sanitari per a una alta demanda a causa de la transmissibilitat més gran de les noves variants", assenyala l’ECDC.

"Actualment estem veient com es deteriora la situació epidemiològica a les zones on s’han establert més variants transmissibles del virus del SRAS-CoV-2. L’augment del nombre d’infeccions provocarà un increment de les taxes d’hospitalització i de mortalitat en tots els grups d’edat, especialment en els de més edat o amb comorbiditats. Per frenar eficaçment la propagació de les noves variants es necessita una combinació de mesures, com el distanciament social, l’augment del nivell de vigilància, la seqüenciació de mostres i el rastreig rigorós dels contactes i la quarantena," ha comentat sobre això el director de l’ECDC, Andrea Ammon.

tracking