SEGRE

Salut avisa d'una situació de "possible desbordament" sanitari les properes setmanes

L'ocupació pot arribar als 1.300 crítics amb la resta de patologies

Salut avisa d'una situació de

Salut avisa d'una situació de "possible desbordament" sanitari les properes setmanesGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut preveu arribar a 900 persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI) per covid en les properes setmanes, segons ha explicat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella. Amb els malalts d'altres patologies s'arribaria a entre 1.200 i 1.300 crítics.

Comella ha afirmat que aquestes previsions són en base a la situació actual però ha alertat que si hi ha alguna alteració "la situació de desbordament seria una possible realitat". Ha assegurat que la situació assistencial d'aquesta tercera onada "no tindrà res a veure amb la de la segona" sinó que "s'assemblarà més a la primera". Així ha reconegut que es pot arribar "al límit" del sistema i que se'n ressentiran les operacions ajornables.

Actualment hi ha 1.013 pacients ingressats a les UCI a Catalunya i 621 es troben en estat crític a causa de la covid-19, ha indicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa del Govern d'aquest dijous per informar sobre la situació de la pandèmia del coronavirus. Vergés ha afirmat que la pressió és "altíssima" als hospitals i a l'atenció primària i que la pandèmia es troba en un "moment molt complex" tant a Catalunya com en altres territoris i països.

La titular de Salut ha exposat que, si bé sembla que comença a frenar-se la corba epidemiològica –tot i que el nombre de casos continua sent molt elevat–, la pressió assistencial "continuarà creixent" en els propers dies.

Aquesta setmana s'ha sobrepassat el màxim d'ocupació que es va registrar en la segona onada a les UCI, quan hi va arribar a haver ingressats 594 pacients amb coronavirus, i Salut preveu un "gran creixement" en les properes setmanes, ha advertit Comella.

tracking