SEGRE

CaixaBank destina més de 558.000 euros a projectes socials de Lleida el 2020

L'entitat ha donat suport a 140 projectes de 119 entitats

CaixaBank destina més de 558.000 euros a projectes socials de Lleida el 2020

CaixaBank destina més de 558.000 euros a projectes socials de Lleida el 2020CaixaBank

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, ha destinat 44,8 milions d'euros a projectes socials locals durant l'any 2020, la qual cosa ha permès desenvolupar més de 8.500 iniciatives amb prop de 7.000 entitats socials de tota Espanya localitzades i canalitzades a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank. A Lleida, ha destinat més 558.000 euros per donar suport a 140 projectes de 119 entitats.

Així, el 2020, l'entitat financera presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar ha canalitzat aportacions a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals a través del 89% de les seves oficines.

Segons explica l'entitat, la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la Covid-19. De forma més concreta, la inversió s'ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones grans, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d'inserció laboral.

A Lleida, el 38% del pressupost s’ha destinat a iniciatives en l’àmbit de la malaltia i discapacitat seguides de l’exclusió social (25%) i suport a la gent gran (23%). També s’han recolzat projectes de pobresa infantil i de foment de la inserció laboral.

Entre les col·laboracions dutes a terme destaquen les col·laboracions al Banc d’Aliments, Arrels Sant Ignasi, Càritas, Creu Roja, Consell Comarcal de La Noguera, Bisbat d’Urgell, Universitat de Lleida, Sedis Basquet, l’AFANOC a Balaguer, l’Associació de Discapacitats Aran, la Parròquia del Carme, l’Associació Alba, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, la Manreana o l’Associació Talma, entre altres.

Durant 2020, el 80% de les oficines de la xarxa de CaixaBank a Lleida van col·laborar amb algun projecte social de la província.

tracking