SEGRE

Catalunya demana eines per aplicar un confinament total si fos precís

La consellera de Salut, Alba Vergés.

La consellera de Salut, Alba Vergés.Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha reiterat la seua petició al Govern espanyol de disposar de "totes les eines" per decretar un confinament total si els tècnics del departament ho precisessin davant de l’increment dels indicadors epidemiològics de la pandèmia de coronavirus.

Ho ha dit en roda de premsa aquest divendres, en la que ha criticat l’actitud de l’Executiu de Pedro Sáncehz "de centralitzar i imposar" i ha reclamat instruments per a la gestió perquè el Govern està assumint totes la responsabilitats, en les seues paraules.

Ha acusat el Govern de l'Estat de tenir por perquè, si autoritza la competència les comunitats autònomes per decretar un confinament domiciliari si així ho consideren necessari, haurà de respondre amb ajuts econòmics: "Es posen de perfil".

Sobre l’aplicació d’aquest confinament domiciliari en el supòsit de tenir les competències, Vergés ha reconegut que suposa limitar llibertats i drets fonamentals de forma "clamorosa" però ha assegurat que ho farien si les autoritats sanitàries diguessin que és necessari.

Ha insistit que una decisió d’aquest tipus recau en la Generalitat per la qual cosa ha instat l’Executiu central a assumir les responsabilitats que li corresponen: "Aquesta no és manera de gestionar una crisi".

Sánchez defensa que Espanya ja té eines per afrontar la tercera onada

Per la seua part, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest divendres a Saragossa l’actual estat d’alarma com l’eina necessària per fer front a la tercera onada de la pandèmia en un moment en què algunes autonomies reclamen canvis per poder anticipar el toc de queda, entre altres mesures.

En un acte a Saragossa en el qual ha presentat el pla de recuperació econòmica al costat del president aragonès, Javier Lambán, Sánchez ha refredat les expectatives dels qui volen modificar el decret, perquè, ha dit, Espanya té un estat d’alarma que funciona i sap a més com doblegar la corba del coronavirus.

tracking