SEGRE

EQUIPAMENTS ENTITATS

Guissona obrirà el seu Ateneu al març

Després d'una dècada de reformes i a les portes del centenari de l'històric edifici, construït el 1923 || El consistori el projecta com un nou espai multicultural compartit

La sala de teatre del reformat edifici de l’Ateneu de Guissona, amb 340 butaques.

La sala de teatre del reformat edifici de l’Ateneu de Guissona, amb 340 butaques.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Guissona obrirà al març, després de més d’una dècada d’obres de remodelació, la seu cultural de l’Ateneu, en la qual porta invertits més de 2,5 milions d’euros. El consistori i l’entitat han donat llum verda al conveni de col·laboració que preveu la creació de diverses comissions que treballaran conjuntament en la gestió i la programació cultural del renovat espai.

Segons el president de l’Ateneu, Josep Balart, l’objectiu és crear un espai polivalent, que aculli iniciatives culturals diverses. A banda del teatre, que disposa d’un total de 340 butaques, l’històric edifici compta amb un gran espai obert a la tercera planta, totes dos de titularitat municipal.

L’alcalde, Jaume Ars, va explicar que es tracta d’un equipament “bàsic i necessari”, ja que Guissona no disposava de cap altre espai cultural per a activitats de mitjà i gran format. L’entrega de l’edifici de l’Ateneu tindrà lloc a les portes del centenari d’aquest immoble, construït el 1923.

El seu impulsor va ser Ramon Esteve, familiar dels juristes Faus Esteve i de les farineres Balcells Esteve. L’edifici va ser finançat amb els seus fons i amb aportacions en forma d’accions per part de famílies de la localitat. Es va establir llavors un sistema de quotes i socis per famílies que es manté fins avui. La façana conserva encara la capella dedicada a sant Roc.

Quan finalitzen les reformes?

Ja estan acabades. Falta que l’ajuntament i l’empresa constructora facin oficial el final de les obres.

Quins espais es queda la societat Ateneu?

Tenim el bar, el saló rosa (on ja hem posat els billars que teníem a la Fassina), una sala de juntes i un espai per a emmagatzematge. Seran espais polivalents per a diferents propostes.

Està satisfet amb el conveni amb l’ajuntament?

Sí. Es preveu un sistema de funcionament coordinat. Hi haurà una comissió de seguiment paritària que decidirà el que es fa cada any. Una comissió artística, també paritària, s’ocuparà d’elaborar el programa anual de propostes. D’altra banda, s’ha decidit també la contractació d’un servei tècnic que vetllarà pel funcionament dels aspectes que estan relacionats amb el so i la llum. I finalment, un responsable, potser un empleat municipal, controlarà l’estat de la sala de teatre.

El principal objectiu serà recuperar les seccions?

Sí, de moment tenim la secció d’escacs. S’haurà d’impulsar la resta d’activitats.

La sala de teatre del reformat edifici de l’Ateneu de Guissona, amb 340 butaques.

La sala de teatre del reformat edifici de l’Ateneu de Guissona, amb 340 butaques.X.SANTESMASSES

tracking