SEGRE

ESNOTICIA

Els hospitals de Lleida registren de mitjana 15 ingressos al dia per la Covid

Els hospitals de la província de Lleida registren una mitjana de 15 nous ingressos diaris per la Covid. Així ho indiquen les dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya de les dos darreres setmanes. D'altra banda, professionals sanitaris avisen que els casos amb complicacions s'han incrementat durant els últims dies.

Un parc infantil precintat a Alcarràs, ahir a la tarda. Estan tancats des de divendres.

Un parc infantil precintat a Alcarràs, ahir a la tarda. Estan tancats des de divendres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de persones que han estat hospitalitzades per Covid durant les dos últimes setmanes a les comarques del pla de Lleida i del Pirineu és de gairebé 15 al dia. Així ho reflecteixen les dades que figuren en els infomes diaris de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), que indiquen que entre el 10 i el 23 de gener han estat ingressats 172 pacients als hospitals del pla i 32 més al Pirineu, 204 en total.

Precisament, professionals sanitaris consultats per aquest diari van coincidir a assenyalar que el nombre de persones que està acudint als serveis d’Urgències de Primària i de l’Arnau es manté a un nivell elevat des de fa unes setmanes, sense grans canvis, però amb la peculiaritat que el número dels que pateixen complicacions ha crescut. Per això, recomanen acudir a un centre sanitari “amb els mínims símptomes” per comprovar si estan o no contagiats de coronavirus.

Un total de 197 persones estaven ingressades ahir per Covid a Lleida ciutat, cinc més que dissabte

Ahir al matí, els ingressats als hospitals de Lleida ciutat eren 197, cinc més que dissabte, i a les UCI de l’Arnau i Santa Maria n’hi havia 26, un menys. No obstant, n’hi ha almenys una vintena que no són a l’UCI que també necessiten suport respiratori. En el conjunt de Catalunya, els hospitalitzats van augmentar en 105, fins als 2.958, dels quals 675 són a l’UCI (16 més).

D’altra banda, Salut va notificar ahir tres nous morts a Catalunya i cap a la província de Lleida. Així mateix, es van comptabilitzar 130 nous positius a la regió sanitària de Lleida i 18 a la del Pirineu. A més, el risc de rebrot va augmentar en 15 punts al pla i 27 a muntanya, i la velocitat de propagació (Rt) es manté per sota d’1 a Lleida, on ahir va disminuir dos centèsimes, mentre que al Pirineu va augmentar tres centèsimes, i se situa així en els 1,04 punts. En l’àmbit català, l’Rt va baixar fins als 0,92 punts

Paral·lelament, els col·legis de metges i d’infermeria de tot Catalunya han sol·licitat imposar “un confinament més estricte” per frenar l’avenç de la pandèmia i la pressió assistencial als centres sanitaris. El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va advertir que “la situació sanitària voreja el col·lapse i empitjorarà els propers dies” i que els professionals sanitaris estan “esgotats”.

Seròs tanca avui els seus parcs per l’augment de casos

Seròs tancarà avui els parcs infantils després de l’augment en els últims dies dels casos de Covid-19, que ha provocat que la situació estigui “descontrolada”. Així ho va assegurar ahir el seu alcalde, Josep Antoni Romia, que va dir que actualment hi ha 26 positius confirmats i una setantena de veïns confinats. “Hem recomanat als bars i restaurants que extremin les precaucions i alguns han tancat per prevenció, i avui continuarem amb els cribratges massius”, va dir. Romia va reconèixer que “no sabem l’origen del brot, però esperem que amb aquestes mesures la situació millori a finals d’aquesta mateixa setmana perquè hem augmentat la vigilància al màxim”.

Un altre municipi que també ha tancat els parcs infantils, Alcarràs, té 400 persones confinades per una quinzena de positius, la majoria dels quals encomanats a l’institut, que és el centre amb més grups confinats de Catalunya, amb 18. El seu alcalde, Jordi Janés, va dir que avui sabran els resultats de 320 tests, però va matisar que “poques restriccions més podem aplicar”. 

tracking