SEGRE

ESNOTICIA

La UE pressiona per evitar més retards amb les vacunes

Itàlia portarà a la Justícia AstraZeneca

Una sanitària italiana rep una dosi de la vacuna de Pfizer, a començaments de mes a Roma.

Una sanitària italiana rep una dosi de la vacuna de Pfizer, a començaments de mes a Roma.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea intenta pressionar les farmacèutiques que han desenvolupat les vacunes contra el coronavirus amb l’objectiu d’acabar amb els retards en el subministrament de les dosis compromeses en aquest primer trimestre. I és que després dels problemes que ha experimentat Pfizer al llarg dels últims dies, divendres a la nit AstraZeneca va notificar a Brussel·les que tindria problemes per proveir la quantitat compromesa de la seua vacuna durant aquest primer trimestre amb les autoritats comunitàries.

“Farem que es respectin els contractes que han estat validats per les farmacèutiques i ens comprometem que hi hagi transparència utilitzant tots els mitjans jurídics de què disposem”, va advertir el president del Consell Europeu, Charles Michel. Per la seua part, Itàlia emprendrà accions legals contra AstraZeneca pel retard, tal com ja ha fet amb Pfizer.

“Recorrerem a tots els instruments i a totes les iniciatives legals, com ja estem fent amb Pfizer, per reivindicar el respecte als compromisos adquirits i protegir la nostra comunitat”, va dir Giuseppe Conte, premier italià.

tracking