SEGRE

Salut comunica 20 noves morts per covid a Lleida i 218 contagis més

Les UCI continuen augmentant i ja són 33 els pacients crítics, mentre els indicadors epidemiològics es mantenen alts però estables

Les obres per construir un nou edifici per a l'hospital Arnau de Vilanova avancen a bon ritme. Està previst que inicialment aculli els pacients amb coronavirus.

Obres del nou edifici per a l'hospital Arnau de VilanovaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha actualitzat la xifra de defuncions confirmades per covid-19 a la província de Lleida: 642, vint més que en l'anterior actualització, de les quals 19 a la regió sanitària del pla. Pel que fa als nous contagis, el web de dades del departament notifica 218 nous casos diagnosticats –176 al pla i 42 al Pirineu–, fins a un total de 31.158 a tota la demarcació.

D'altra banda, baixen les persones ingressades per covid, però augmenten els malalts crítics. Així, en les últimes 24 hores han baixat en 10 persones els hospitalitzats als centres sanitaris públics i privats de la regió sanitària de Lleida i aquest dimarts al matí n'hi ha 196, segons Salut. No obstant, continua pujant el nombre de malalts crítics a les UCI de Lleida: són 33, quatre més que ahir.

Per centres, a l'Hospital Arnau de Vilanova hi ha 88 persones amb coronavirus, de les quals 64 es troben a planta i 25 a l'UCI; a l'Hospital Santa Maria hi ha 39 persones amb el virus, de les quals 31 a planta i 8 en estat crític. Als centres privats hi ha 65 hospitalitzats, dels quals 64 a planta i un a l'UCI. Per últim, a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 4 hospitalitzats.

Els indicadors epidemiològics es mantenen alts però estables. El pla de Lleida té un risc de rebrot de 499 punts, dos menys que ahir, una velocitat de contagi de 0,97, una centèsima més.

A les comarques de muntanya el risc de rebrot és de 573 punts, després de reduir-se 15 punts en les últimes 24 hores, i la velocitat de transmissió es redueix 4 centèsimes, fins l'1,03.

En el conjunt de Catalunya el risc de rebrot se situa en 589 punts, tres menys, i la velocitat de propagació en el 0,94, una centèsima més. Les UCI continuen a l'alça, amb 691 pacients crítics per covid, set més que els notificats ahir dilluns.

tracking