SEGRE

Alerten d'una nova estafa a través de WhatsApp per robar dades personals

 WhatsApp i Facebook

WhatsApp i FacebookSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra alerten d’una nova estafa que circula per la xarxa de missatgeria instantània WhatsApp i que pretén robar dades personals a través de l’engany.

La víctima rep un missatge en el qual s’informa que el Govern central està atorgant bons a les famílies per ajudar-los a fer front als efectes de la pandèmia de la Covid-19. Per aconseguir un d’aquests ajuts, el text està acompanyat d’un enllaç fraudulent amb què s’obtenen dades personals.

Davant de la proliferació d’aquestes estafes que s’aprofiten de la crisi sanitària per enviar missatges des de suposades fonts oficials, la policia catalana recomana eliminar-lo ràpidament i no entrar a l’enllaç.

Els Mossos d’Esquadra també van alertar recentment d’un missatge amb el text: “Hola. Ho sento. Et vaig enviar un codi de sis dígits per SMS per error. Me’l pots passar? És urgent.”

Si es comparteix el codi, l’estafador tindrà accés lliure al compte de l’app de la víctima. En aquests casos, recomanen establir un sistema de seguretat com la verificació de dos passos.

tracking