SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYAMÓN

Els casos urgents no Covid s'atendran entre Lleida i BCN

Davant la pressió per la Covid, Salut reorganitza el sistema per garantir l'assistència als malalts greus per altres patologies || Si un centre no pot operar d'urgència un pacient, l'enviarà a un altre

L'hospital Arnau de Vilanova estrena un nou espai d'hospitalització a la sisena planta

L'hospital Arnau de Vilanova estrena un nou espai d'hospitalització a la sisena plantaICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El CatSalut ha dividit el sistema hospitalari català en cinc grans clústers territorials per coordinar decisions i l’atenció urgent a pacients amb patologies que no siguin Covid, amb l’objectiu que aquesta sigui equitativa per a qualsevol ciutadà i perquè la pressió assistencial estigui compartida. D’aquesta manera, si un hospital té una situació complicada per la Covid, pot derivar certes intervencions urgents a altres centres del seu clúster que no estiguin tan sobrecarregats. És una acció similar a quan l’Arnau estava saturat pel brot al Segrià de l’estiu i l’hospital va rebre 121 pacients menys respecte al 2019 per la derivació a altres centres.

Dels cinc àmbits, un es denomina Nord Lleida i el coordinarà l’hospital Vall d’Hebron. Dins d’aquest clúster hi ha tres eixos: Lleida i Alt Pirineu i Aran, Barcelona Nord i el Vallès Occidental i comprèn una població de 1.667.188 habitants, 3.118 llits convencionals i 200 llits d’UCI. Els hospitals que treballaran de manera coordinada són l’Arnau, el Santa Maria, NovAliança, l’hospital de la Seu, de Tremp, l’Espitau Val d’Aran, el Vall d’Hebron, Sant Rafael, el Parc Taulí de Sabadell, la Mútua de Terrassa, l’hospital de Terrassa, el Penitenciari-Terrassa, el Sant Joan de Déu de Manresa, el Comarcal de Sant Bernabé a Berga i el de la Cerdanya. La resta clústers són Barcelona Dreta Litoral i Anoia (coordinat per Sant Pau), Nord-Girona (Can Ruti), C-17 (amb el Clínic com a coordinador) i Sud-Tarragona (Bellvitge).

El director del CatSalut, Adrià Comella, juntament amb altres responsables, va explicar que aquesta nova organització va començar a funcionar a finals de l’any passat, arran de la tercera onada. Aquest operatiu es mantindrà, almenys, fins que acabi la pandèmia i segurament també per recuperar activitat no-Covid. L’objectiu és mantenir la dualitat de l’atenció entre els pacients Covid i els que tenen altres patologies; millorar l’assistència i l’accessibilitat als centres sanitaris, i potenciar la coordinació entre els centres davant de la pandèmia.

tracking