SEGRE

ESNOTICIA

Solsona decreta tres dies de dol per les defuncions a la residència

El ple ho farà oficial avui, començarà demà i es prolongarà fins aquest diumenge || Els partits ajornaran la campanya electoral al municipi fins dilluns

Activitats de grup amb els padrins a la residència d’ancians de Solsona.

Activitats de grup amb els padrins a la residència d’ancians de Solsona.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Solsona decretarà tres dies de dol oficial per les víctimes de Covid a la ciutat. La declaració es preveu aprovar al ple d’avui i entrarà en vigor demà divendres fins diumenge.

Durant aquests dies no se celebraran actes oficials, lúdics ni festius, i les banderes municipals onejaran a mig pal en record de les vint-i-vuit persones que van morir a causa del brot declarat a la residència Hospital Pere Martir Colomés, així com de totes les que han perdut la vida per la pandèmia.

Per la seua banda, els partits polítics van acordar retardar la campanya de les eleccions al Parlament a Solsona fins dilluns. Ho van fer en una reunió convocada en principi per repartir els espais on exposar publicitat electoral.

Des del passat dia 14 les banderes onegen a mig pal, encara que ja s’hagi donat per eradicat el brot a la residència i està catalogada com a centre verd. No obstant, queden alguns interns l’estat de salut dels quals és delicat. Segons l’alcalde, David Rodríguez, “és de justícia manifestar el sentiment de la ciutat”. Més endavant, quan la situació sanitària ho permeti, es preveu organitzar un acte institucional per retre homenatge a les víctimes de la pandèmia a la capital.

El brot a la residència de Solsona es va declarar a finals del mes de desembre passat i es va donar per eradicat aquest dilluns. Des de l’ajuntament, el consell comarcal del Solsonès i la Fundació Pere Màrtir Colomés s’està treballant en el retorn dels usuaris que van ser traslladats a Igualada i a l’àrea sociosanitària del Centre Sanitari del Solsonès, així com d’aquells que van tornar als seus domicilis.

En un altre ordre de coses, la residència de Maldà, a la comarca de l’Urgell ha registrat la segona víctima mortal a causa del brot de Covid actiu en aquest centre des de mitjans de gener. Fins a la data, acumula dinou positius, incloent-hi les dos persones difuntes.

Es tracta de quinze usuaris (dels vint que tenia el geriàtric, ara divuit) i quatre treballadors dels quinze que formen la plantilla. Val a dir que tres avis sense Covid van ser traslladats a la residència de Guissona, a la Segarra.

Cisma al geriàtric Mare Janer entre patrons i professionals La residència privada Mare Janer de Cervera viu una situació tensa per la confrontació entre els professionals del centre i part del patronat que el gestiona. Tres patrons han deixat aquest càrrec l’últim any, i també hi ha diferències de criteri entre els directius. El problema rau en una presumpta intromissió dels patrons en tasques pròpies dels professionals sanitaris. En aquest sentit, fonts pròximes al patronat van explicar que “en ocasions han pesat més les decisions econòmiques que les estrictament sanitàries”. La pandèmia ha obligat els professionals a anar a totes i a exigir el que creien necessari per al funcionament de la residència.

tracking