SEGRE

DEPARDIEU

L'actor Gérard Depardieu, imputat per violacions i agressions sexuals

L’actor francès Gérard Depardieu, tan famós com polèmic, va ser imputat al desembre per violacions i agressions sexuals després de la denúncia presentada l’agost de 2018 per una actriu

L'actor Gérard Depardieu, imputat per violacions i agressions sexuals

L'actor Gérard Depardieu, imputat per violacions i agressions sexualsEFE/Ettore Ferrari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’intèrpret, conegut pel gran públic per films com "Cyrano de Bergerac" (1990) o per la saga d’Astérix i Obélix, va ser imputat el passat 16 de desembre, però no es va prendre cap mesura de seguretat provisional en contra seu.

La Fiscalia de París va assumir la investigació el 30 d’agost d’aquell any, després que la d’Aix-en-Provence, ciutat del sud de França on va ser rebuda la denúncia tres dies abans, "es desvinculés" de les indagacions en declarar-se incompetent.

Encara que en un primer moment la va arxivar, la denunciant, una jove actriu i ballarina, va aconseguir que fos confiada posteriorment a un jutge d’instrucció.

Els fets haurien tingut lloc al domicili parisenc de l’actor en dos dies diferents, el 7 i el 13 d’agost de 2018, segons van indicar llavors els mitjans francesos.

Depardieu, de 72 anys, coneixia el pare de la jove i va estar en contacte amb ella per donar-li consells sobre la seua carrera. La noia va dir haver estat abusada al marge d’un assaig informal per a una obra de teatre, apuntava el diari Le Parisien.

L’advocat de l’actor, Hervé Temime, va al·legar el 2018 que el seu client desmentia de forma categòrica haver comès qualsevol infracció o haver tingut "el menor comportament delictiu", i va lamentar el perjudici que aquestes acusacions suposaven per a aquest.

La imputació de l’actor se suma a una llarga llista d’acusacions llançades recentment contra altres grans personalitats del panorama cultural o intel·lectual francès, com el politòleg Olivier Duhamel, de qui la jurista Camille Kouchner va revelar en un llibre que va abusar del seu germà bessó quan aquest tenia 14 anys.

O, entre d’altres, Patrick Poivre d’Arvor, antic presentador estrella de l’informatiu de més audiència del país, a qui la justícia investiga per suposada violació per fets que es remunten a 2004 i 2009.

tracking