SEGRE

FORMACIÓ ESCOLA DE PASTORS

Quinze nous alumnes aprenen a ser pastors al Pallars Sobirà

Alumnes del nou curs de l’Escola de Pastors, a Enviny.

Alumnes del nou curs de l’Escola de Pastors, a Enviny.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quinze alumnes han començat aquesta setmana les classes a l’Escola de Pastors de Catalunya, ubicada a Enviny, al Pallars Sobirà. Des de l’any 2008 s’han format en aquest centre formatiu un total de 202 persones i, d’aquests, més del 60,4 per cent es dediquen professionalment al sector primari i un 18,9 per cent està en procés de fer-ho. Malgrat aquest interès creixent per ser pastor, l’escola posa de manifest que hi ha una manca de relleu generacional en les explotacions.

Franka Mittendorf, una de les alumnes d’aquest curs, va explicar que s’ha inscrit a l’Escola de Pastors perquè té “ganes de tenir el seu propi ramat”. Roger Vila, en canvi, va assegurar que la pandèmia ha estat el detonant per inscriure’s al centre.

La seua família era agricultora i ell volia formar-se en aquest sector. El perfil general dels 202 estudiants que han passat per l’escola és de joves d’entre 26 i 30 anys.

Un 53% ha cursat estudis secundaris i de batxillerat i el 37% tenen estudis universitaris. La majoria viuen a Catalunya (92%) i més de la meitat provenen de la demarcació de Barcelona.

Laia Batalla, directora de l’Escola de Pastors, va destacar que en aquesta ocasió han ampliat la formació amb una nova setmana teòrica dedicada a la silvopastura, un nou mòdul formatiu que capacitarà l’alumnat per poder fer una pastura dirigida a la prevenció d’incendis.

tracking