SEGRE

Arties, postal nadalenca de pel·lícula

Netflix presenta ‘A mil kilómetros de la Navidad’, film que aquest febrer ha rodat escenes a Aran ||
Protagonitzada per Tamar Novas, que interpreta un noi de trenta anys que odia aquestes festes

L'equip de

Arties, postal nadalenca de pel·lícula

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arties pot presumir de ser un dels escenaris de la primera pel·lícula nadalenca de Netflix a Espanya. Es tracta de A mil kilómetros de la Navidad, una comèdia dirigida per Álvaro Fernández Armero que s’estrenarà el desembre del 2021 i que fa unes setmanes va convertir aquesta localitat aranesa en una autèntica postal de Nadal, com ja va avançar SEGRE. En tot just quatre dies − del 2 al 5 de febrer−, prop d’un centenar de persones de l’equip de rodatge van conquerir els carrers d’Arties, que es van omplir de llums nadalencs, pessebres i fins i tot canons de neu artifical.

L’alcaldessa d’aquesta localitat, Lina Fanlo, va explicar ahir a aquest diari que “el rodatge va generar una gran expectació entre els veïns que, per primera vegada, van poder veure de prop tot el procés cinematogràfic”. Considera que el nou film “serà un altaveu per compartir la bellesa del nostre paisatge, que per a molts és desconegut”. La trama de la pel·lícula explica la història de Raúl (Tamar Novas), un noi de trenta anys al qual totes les desgràcies de la vida li han passat per Nadal, per això odia les nadales, els Reis Mags i tot allò relacionat amb l’esperit nadalenc.

El film també compta amb la participació de diversos aranesos, que sortiran a la pantalla com a figurants

Tots els anys passa les festes en alguna platja remota, encara que en aquesta ocasió el seu cap té altres plans: enviar-lo a Valverde per auditar una fàbrica de torrons d’un poble que viu per i per al Nadal. En paraules del director, “és una comèdia nadalenca amb tots els elements, començant per la neu i acabant pels jerseis de rens que, al seu torn, ironitza sobre la mateixa convenció del Nadal. I ho fa des de la mirada d’un personatge càustic i descregut que destil·la un humor amb què em sento molt còmode”. El rodatge, que va començar el passat 22 de desembre a Madrid, també té com a escenaris, a més d’Arties, altres localitats com Benasc, Segòvia o Guadalajara.

Els actors Andrea Ros i Tamar Novas

Arties, postal nadalenca de pel·lícula

tracking