SEGRE

COVID INFORMES

El 41% dels ancians se senten més sols durant la pandèmia

Segons un estudi de l'entitat Amics de la Gent Gran

© Els geriàtrics van reobrint, a poc a poc

© Els geriàtrics van reobrint, a poc a pocRESIDÈNCIA ICAD DE TORRE-SERONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sentiment de solitud ha augmentat durant la pandèmia de la Covid-19 per al 41% dels padrins, segons una enquesta feta a 120 persones de tot l’Estat entre els mesos de juny i juliol del 2020 per l’Observatori de la Solitud de l’entitat Amics de la Gent Gran. L’informe indica també que el 7% dels enquestats mai ha tingut un sentiment de solitud, que per a un 3% aquest sentiment s’ha reduït durant la pandèmia, i que per al 49% la sensació de solitud no ha canviat. “Molts ens han dit que no s’han sentit més sols, però que sí que s’han continuat sentint igual de sols”, va assenyalar la responsable d’anàlisi i investigació de l’Observatori, Regina Martínez.

“La situació abans del confinament ja era molt greu i molta gent ja sentia molta solitud”, va afegir la investigadora de la UB Montserrat Celdrán, que va lamentar la vulnerabilitat de les persones grans i la discriminació que han patit, i va destacar la importància de conèixer les seues pors i preocupacions per poder acompanyar-les en els pròxims mesos. En aquest sentit, l’estudi indica que un 52 per cent dels enquestats ha adquirit noves pors durant la pandèmia, especialment la por a sortir al carrer, al comportament aliè i al contagi i la mort; que un 53 per cent s’ha sentit discriminat, i que un 52% ha hagut de canviar les seues rutines durant el confinament.

Un 52 per cent ha adquirit noves pors com la por a sortir al carrer, al contagi i a la mort

L’informe assenyala que gran part de la solitud no desitjada arran de la pandèmia s’ha donat per la pèrdua d’activitats i contacte social que les persones de la tercera edat tenien abans de la crisi. L’estudi indica que abans del confinament un 72 per cent dels avis enquestats anava de compres i al mercat del barri, que un 60% realitzava activitats de lleure informal, i que un 41% participava en activitats formals.

tracking