SEGRE

Augmenta un 5,75% el 2019 la població estrangera a Lleida

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La població estrangera resident a les comarques lleidatanes era de 80.989 persones a 1 de gener del 2020 i representava el 16,5% de la població.

Segons les dades publicades ahir per l’Idescat, el nombre d’estrangers es va incrementar un 5,75% a la província de Lleida respecte a un any abans. En el conjunt de Catalunya, 16 comarques i Aran van superar la proporció mitjana de població estrangera, i cal destacar la Segarra com la comarca catalana amb més percentatge, amb un 27,8% del total, la majoria de nacionalitat romanesa.

També van sobresortir el Pla d’Urgell i l’Urgell amb proporcions al voltant del 19%. Amb percentatges menors d’estrangeres es van situar la comarca del Pallars Sobirà, amb un 9,2% del total, i és a més l’única comarca catalana que va perdre població estrangera, i per municipis, va destacar Guissona, amb un 52,3%.

L’any 2019, 24.123 estrangers residents a Catalunya van obtenir la nacionalitat espanyola, el 36,3% dels quals eren originaris de països africans i el 33,2 per cent, d’Amèrica del Sud.

tracking