SEGRE

SOCIETAT

Els millors docents d'Espanya destaquen la motivació i l'empatia com les claus

Els millors docents d’Espanya destaquen la motivació i l’empatia com les claus

Els millors docents d'Espanya destaquen la motivació i l'empatia com claus

Els millors docents d'Espanya destaquen la motivació i l'empatia com clausEFE/Cabalar/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els millors docents d’Espanya en les diferents categories dels Premios Educa Abanca, Paola de la Cruz, Alicia Tojeiro, Rafael Bailón, Manuel Flores i Javier Cachón, han destacat aquest dissabte la motivació, la empatía o la creativitat com les claus de l’educació.

La plataforma educativa Educa i l’Obra Social d’Abanca, Afundación, han entregat aquest dissabte, en una gala telemàtica, els Premios Educa Abanca als docents que l’any passat van destacar per la seua bona pràctica i la dedicació de la seua professió en cada una de les cinc categories establertes.

En la seua intervenció, la millor professora d’educació Infantil, Paola de la Cruz, de València, ha subratllat que el més rellevant d’aquest reconeixement és donar visibilitat a la importància de la infància i ha defensat conrear una escola de l'afecció, que s'adapti a les necessitats de cada un i que doni la mà a les famílies.

La mestra d’un col·legi públic d’Oleiros (A Coruña) Alicia Tojeiro, millor professora de primària, ha remarcat que els valors fonamentals en el seu treball són el afecte, l’empatia, la solidaritat i el respecte.

Recolzar-nos entre nosaltres serà la solució al món, ha afirmat Tojeiro, que ha enaltit la capacitat de ser resilients i educar amb el cor.

Per la seua part, el millor docent de Secundaria i Batxillerat, Rafaél Bailón, d’Íllora (Granada), ha destacat que la empatia i la motivació han de ser dos paraules clau en la tasca i la tasca d’educar. Impliquem al nostre alumnat, ha comanda Bailón Ruiz que ha marcat com a repte reduir la taxa d’abandó escolar.

Després, el guanyador en la categoria de Formació Professional, Manuel Flores, de Sevilla, ha posat de relleu la importància de la creativitat, la innovació i la cultura emprenedora i ha demanat als polítics que facin una aposta decidida i firma per la Formació Professional en l’educació pública.

També, el millor professor d’Universitat, Javier Cachón, de Jaén, ha manifestat que donar la millor versió durant l’exercici de la docència ajuda moltíssim a l’etapa educativa de l’alumnat, el que realmentepot canviar la societat. Sense passió no hi ha ensenyament. Dignifiquem la tasca docent amb la nostra millor versió, ha culminat.

En l’acte, la presidenta del comitè de Baremación dels Premis, Eva Nieto, ha posat de relleu que hi va haver més d’un miler de propostes, el que demostra la implicació dels estudiants, ja que aquests i els seus pares són els que presenten les nominacions.

Així mateix, ha agraït la tasca i la constancia de tots els docents, que han continuat sent guíes en temps de pandèmia i s’han reinventat per arribar a l’alumnat a través d’una pantalla.

Per la seua part, el secretari general d’Educació i Formació Professional de la Xunta, José Luis Mira, ha enaltit que els docents han adaptat la seva metodologia als temps de pandèmia sense que això repercutís en la qualitat educativa.

tracking