SEGRE

GUIA

Espanya dona a Guinea 100.000 euros i material sanitari contra l'ebola

Espanya dona a Guinea 100.000 euros i material sanitari contra l’ebola

Espanya dona a Guinea 100.000 euros i material sanitari contra l'ebola

Espanya dona a Guinea 100.000 euros i material sanitari contra l'ebolaEFE/Ministerio de AA.EE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d’Estat d’Afers Exteriors, Cristina Gallach, ha fet entrega d’un compromís d’ajuda financera per valor de 100.000 euros per donar suport a la Cruz Roja Internacional en la seua lluita contra el brot d’ebola a Guinea Conakry.

Es tracta d’una mostra de la solidaritat espanyola per lluitar contra el brot d’ebola que s’ha detectat en les parts més remotes del país, la Guinea forestal i que, de moment afecta a una quinzena de persones, ha explicat Gallach.

La secretària d’Estat es troba en visita oficial a Guinea Conakry com a part d’una gira pels països de la regió per reforçar la cooperació en matèria de seguretat i control de la migració irregular.

A diferència de 2014-2015, quan l’ebola es va expandir amb rapidesa per tota la regió, en aquesta ocasió la reacció ha estat molt més ràpida i està sent coordinada i executada per la Cruz Roja Internacional, que está controlant la situació, ha assegurat

A més, els ministres de sanitat de la regió mantindran una reunió dimarts vinent per coordinar la seua resposta i intentar aturar l’expansió del virus.

Gallach també ha mantingut una trobada amb l’acabat de reelegir president de la República, Alpha Condé, al Palau de Sekhoutoureya, i amb el ministre d’Exteriors guineà, Ibrahima Khalil Kaba, amb qui ha analitzat les possibilitats d’ampliar unes relacions bilaterals que són molt limitades però Gallach creu que hi ha possibilitats d’expandir-les,  ha assegurat.

També ha mantingut una trobada amb el ministre de Seguretat i Protecció Civil, Albert Damatang Camara, a qui ha fet entrega de material per ajudar a les forces de seguretat guineanes a controlar les seues fronteres.

En concret, el Ministeri d’Interior espanyol ha fet arribar a Conackri dos vehicles tot terreny, quatre quads i material informàtic, que ha entregat Gallach, en nom d’Espanya.

La secretària d’Estat ha subratllat després de la seva trobada que Guinea ha de ser molt conscient de què per frenar l’emigració cal treballar en origen i que cal controlar les sortides de les persones que inicien un viatge irregular, que en tants casos acaben malament, ha dit.

Guinea és un dels principals països emissors de migració irregular cap a Europa fins el punt que el 2018 un de cada deu immigrants irregulars que van aconseguir creuar la Mediterrània provenien de Guinea Conackri, segons dades d’ACNUR.

Quant a la possibilitat d’ampliar relacions amb Guinea Conakry, Gallach ha explicat que es tracta d’un país amb necessitats de desenvolupament bàsic, de servei essencials, d’industrialització, urbanisme i infraestructures.

tracking