SEGRE

SOCIETAT

Espanya exigeix l'alliberament de les més de 300 nenes segrestades a Nigèria

Espanya exigeix l’alliberament de les més de 300 nenes segrestades a Nigèria

Espanya exigeix l'alliberament de les més de 300 nenes segrestades a Nigèria

Espanya exigeix l'alliberament de les més de 300 nenes segrestades a NigèriaEFE/ Mariscal/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya s’ha unit aquest dissabte a la comunitat internacional en l’exigència de l’"alliberament immediat" de les més de 300 nenes segrestades en un col·legi en l’estat de Zamfara, al nord-oest de Nigèria, "un acte molt preocupant, sobretot quan no és el primer d’aquesta magnitud a la regió".

A través d’un comunicat del Ministeri d’Afers Estrangers, Espanya condemna aquest segrest i recorda que és promotora de la iniciativa d’Escoles Segures de Nacions Unides, que busca garantir la seguretat de les escoles en escenaris de conflicte.

Espanya se sent, assegura la nota, "solidària amb les víctimes i molt propera del poble nigerià" i reafirma que continuarà treballant amb el seu govern perquè el dret a l’educació pugui ser exercit en un clima de pau i seguretat.

"Actes tan abjectes com aquest només reafirmen el compromís d’Espanya contra el terror i la violència i la voluntat de garantir la pau, la seguretat i l’estabilitat a la regió", incideix el comunicat.

També la Unió Europea (UE) ha demanat l’alliberament "immediat i sense condicions" de les 317 alumnes d’una escola pública femenina del nord-oest de Nigèria segrestades la matinada d’aquest divendres, i ha recalcat que els menors no han "de patir les conseqüències dels conflictes".

El segrest va ocórrer a l’Escola de Secundaria de Ciències del Govern a la ciutat de Jangebe, en l’estat nord-occidental de Zamfara, després que homes armats ataquessin el centre.

Nou dies abans, homes armats havien segrestat 28 estudiants i diversos professors de l’Escola de Ciències del Govern a Kagara, en l’occidental estat de Níger, que a més estava custodiada per guàrdies de seguretat.

El passat 11 de desembre, uns altres 344 alumnes van ser segrestats d’una escola a Kankara, en l’estat de Katsina (nord-oest), l’autoria del qual va ser reclamada pel grup gihadista Boko Haram, que fins llavors es limitava a atacar al nord-est del país, si bé les autoritats van culpar bandits.

tracking