SEGRE

GUIA

Setena erupció de l'Etna en pocs dies, amb pluja de cendres

Setena erupció de l’Etna en pocs dies, amb pluja de cendres

Setena erupció de l'Etna en pocs dies, amb pluja de cendres

Setena erupció de l'Etna en pocs dies, amb pluja de cendres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El volcà Etna, a l’illa de Sicília (sud), ha experimentat avui una nova erupció, la setena des del passat 16 de febrer, que ha causat una copiosa pluja de cendres a les localitats veïnes, van informar aquest diumenge l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV) i els bombers de Catània.

"L’activitat eruptiva de l’Etna s’ha reprès aquest matí des del cràter cap al sud-est a una altitud de 2.800 metres: copiosa caiguda de cendra en els municipis de Zafferana a Guardia i Giarre, amb molèsties al tràfic. No hi ha sol·licitud d’ajuda per als bombers de Catània ", va indicar aquest cos a Twitter.

Segons l’INGV, un núvol de cendres es va dispersar en direcció est-sud-est i, a partir del migdia, l’amplitud mitjana de la tremolor volcànica va experimentar un augment abans d’arribar al final de l’activitat.

Les autoritats italianes van haver de tancar el passat 16 de febrer l’aeroport de Catània pels problemes de visibilitat derivats de la nova erupció de l’Etna, que es troba a pocs quilòmetres de distància.

Aquesta primera erupció va durar diverses hores i l’endemà Catània i els municipis dels voltants es van despertar coberts de cendra i de fragments de lava.

Després, el van seguir altres de més lleus en els últims dies i dimecres passat la ciutat de Palerm, també a Sicília, però a uns 200 quilòmetres de l’Etna, es va despertar amb una lleugera capa negra de cendra en l’aire, que es va anar dipositant a les teulades de les cases, segons els mitjans italians.

tracking