SEGRE

Lleida viu el febrer més càlid dels últims trenta anys

En alguns punts de la província l'anomalia de temperatura supera els 4 graus

Imatge de clients ahir al migdia en una terrassa de Lleida ciutat.

Imatge de clients ahir al migdia en una terrassa de Lleida ciutat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El febrer ha estat excepcionalment càlid a molts sectors però especialment a la província de Lleida, on no es registraven temperatures tan altes per aquest mes des del 1990. A Vielha (Aran) l'anomalia ha estat de més de 4,4 graus, a Malniu (Cerdanya) i el Canós (Segarra) de més de 4,3 i a Sant Martí de Riucorb (Urgell) més de 4,2.

En el conjunt de Catalunya, però, no ha estat tan càlid com el del 2020 i, per exemple, al litoral les temperatures màximes han estat més frenades.

En línies generals, el febrer ha estat càlid molt càlid a la depressió Central, parts elevades del Prelitoral i el Pirineu.

La circulació zonal ha afavorit el pas de diversos fronts atlàntics amb precipitacions importants a l'extrem nord però més modestes a llevant, a excepció del Tarragonès.

Així, el mes ha estat plujós o molt plujós a àmplies zones de la conca del Gaià, l'altiplà Central, les parts més elevades del Ripollès i de la serra del Cadí, plujós al nord de la plana de Lleida, a la serra dels Ports i a punts del Maresme i Osona. A la resta del país, el mes ha estat sec.

D'altra banda, la radiació solar s'ha situat per sota de la mitjana mensual i semblant a la del 2018, especialment a les Terres de l'Ebre i a l'entorn del litoral.

tracking