SEGRE

Cabell gras: causes i com lluir un pèl sa i net

Encara que es tracta d'una patologia crònica, la doctora Amira Chehade, explica les causes més comunes d'aquesta patologia.

PixnioPixnio

Cabell gras: causes i com lluir un pèl sa i net

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons indica la Dra. Chehade, "les causes poden ser diverses, com l'estrès, els canvis hormonals, o per la menopausa". Però, per una altra banda, com afirma la doctora hi ha factors provocats, com "el consum d'alcohol o hàbits com el tabac, que poden repercutir en la salut capil·lar".

Pel que fa als factors externs, el canvi d'estacions pot suposar també una de les causes. Igual que alguns fàrmacs, com antibiòtics o diürètics, també poden provocar aquest excés de greix.

Més enllà de l'aspecte estètic, l'aparició de greix en el cabell pot provocar coïssor, picor i, en un estadi més avançat, un afebliment del fol·licle pilós provocat pel tamponament capil·lar, que pot acabar suposant una causa indirecta d'alopècia, encara que, segons aclareix la doctora, "això se sol donar més sovint en els homes".

El cabell gras és, com explica Chehade, "una patologia crònica, que pot produir brots de major o menor intensitat, però que poden millorar amb un tractament adequat".

Una de les solucions és canviar l'hàbit de cuidat del cabell, "un menor ús de condicionadors, un xampú amb un pH neutre, limitar l'ús de la planxa del cabell, utilitzar l'assecador, recollir el pèl..." afirmava la doctora. "Però sobretot, per conèixer la millor solució d'aquesta patologia, sempre cal visitar a un especialista", conclou.

tracking