SEGRE

Google s’afegeix a Amazon i cobrarà als seus anunciants un 2% per la taxa digital

Google s'afegeix a Amazon i cobrarà als seus anunciants un 2% per la taxa digital

Google s'afegeix a Amazon i cobrarà als seus anunciants un 2% per la taxa digitalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Google aplicarà a partir de l’1 de maig un recàrrec del 2% a les factures relatives als anuncis a Espanya, a fi de cobrir part dels talls associats a l’Impost sobre Determinats Serveis Digitals (IDSD), una mesura similar a la qual ja va avançar Amazon fa poc més d’un mes.

La companyia els ho ha comunicat als seus anunciants aquest dimarts a través d’un correu electrònic, segons han informat aquest dimecres EFE fonts de la companyia.

Aquest recàrrec s’aplicarà als anuncis servits a Espanya, amb independència del lloc en què la companyia tingui la seua seu principal.

"Els impostos sobre Determinats Serveis Digitals incrementen el cost de la publicitat digital pel que hem informat els nostres clients que, a partir de l’1 de maig de 2021, afegirem un recàrrec (del 2 %) a les factures relatives als anuncis servits a Espanya", ha informat Google.

Google, que ha assegurat que continuarà pagant tots els impostos que els corresponen tant a Espanya com en la resta de països en els quals opera, ha demanat als governs que portin una reforma fiscal internacional a nivell global en lloc d’implementar impostos unilaterals.

L’anunci de Google es produeix poc més d’un mes després que Amazon també anunciés als seus clients que des d’abril carregaria un 3 % a les tarifes de referència de la plataforma per serveis les empreses que venen els seus productes a Espanya a través de la plataforma.

Amazon va explicar llavors que el Govern espanyol havia introduït aquesta taxa que va entrar en vigor el passat 16 de gener, i que a partir de l’1 d’abril de 2021 s’augmentaran els preus per referència en aquest mateix percentatge.

tracking